Cupmotstander med et horn i siden til Liverpool

Shrewsbury-toppene har ikke mye til overs for Liverpool etter det som skjedde for to år siden.

Sist Liverpool møtte Shrewsbury «boikottet» Jürgen Klopp omkampen og ga Neil Critchley ansvaret med å lede laget, i det som så ut som in protest mot omkamper i FA-cupen. Shrewsbury var rasende og mente Liverpool brøt regelverket ved å stille med juniorlaget.

Liverpool stilte sitt yngste lag noensinne da lagene møttes til omkamp på Anfield den 4. februar. Det unge Liverpool-mannskapet vant kampen 1-0, og tok seg videre til femte runde.

Gjennomsnittsalderen på Liverpools lag for to år siden var 19 år og 102 dager. Til sammenligning hadde laget som tapte 5-0 for Aston Villa i ligacupens kvartfinale samme sesong en gjennomsnittsalder på 19 år og 182 dager.

Daglig leder Brian Caldwell var spesielt sur, og protesterte mot at Liverpool ikke stilte med sitt beste mannskap i et klagebrev til fotballforbundet.

– Liverpool-manager Jürgen Klopp ødela det som skulle ha vært et vidunderlig øyeblikk for vårt lag ved å gå ut offentlig med at han og alle spillerne i førstelagstroppen ikke engang ville være tilstede under omkampen på Anfield. Det medførte et økonomisk tap for oss, og ødela også det som skulle ha vært en spesiell begivenhet for våre spillere og våre fans, skrev daglig leder Caldwell i et åpent brev på Shrewsburys offisielle nettside.

– Vi hadde vanskelig for å forstå at hans uttalelser ikke hadde noen effekt med tanke på at omkampen ikke ble TV-sendt, og vi er overbevist om at LFC brøt FA-cupreglementet ved å ikke stille med sitt sterkeste mannskap i omkampen. Dette førte til at vi ikke fikk i nærheten av de inntektene vi forventet fra en omkamp i fjerde runde i FA-cupen, og en potensiell TV-kamp, mot laget som var regjerende mestere både i verden og Europa, og et lag som lå an til å vinne ligaen på det tidspunkt. 

Klagen ble forkastet

Klagen ble forkastet av det engelske fotballforbundet i juni samme år.

– I februar klaget vi regelbruddet inn til fotballforbundet, men dessverre, og ganske uventet, ble vi fire måneder senere informert om at klagen ble forkastet.

– Det er ikke tvil om at omkampen ble en mye mindre begivenhet for våre spillere og fans, og våre inntekter ville også ha blitt betydelig høyere om LFC hadde stilt med sitt sterkeste mannskap, og holdt seg til FA-cupreglene, mente Caldwell.

Shrewsbury-forman Roland Wycherley og daværende manager Sam Ricketts var heller ikke spesielt blide. 

Alle tre hevdet at avgjørelsen kostet Shrewsbury hundretusenvis av pund i tapte inntekter fordi det førte til at kampen ikke ble plukket ut som TV-kamp. Shrewsbury-toppene mente at TV-selskapene droppet kampen fordi Liverpool valgte å stille med et lag kun bestående av akademispillere.

– Dersom vi hadde møtt Liverpools førstelag hadde vi tjent 400 000 - 600 000 pund. Nå vil vi tjene et sted mellom 100 000 og 150 000 pund, sa Ricketts tilShropshire Starden gangen.