– Jeg vet ikke om vi er den første klubben som har tre keepertrenere, men vår manager ser alltid fremover

John Achterberg er glad for å ha Claudio Taffarel som ny kollega på AXA Training Centre.

John Achterberg har vært ansatt i Liverpool FC siden 2009. Først på klubbens akademi, før han ble flyttet opp til førstelaget i 2011.

Han har jobbet som keepertrener under Sir Kenny Dalglish, Brendan Rodgers og Jürgen Klopp. I september 2018 fikk han med seg Jack Robinson som assistent, og i slutten av november ble trenerteamet rundt målvaktene utvidet med den brasilianske legenden Claudio Taffarel.

– «Taffa» er en livlig fyr, og han har funnet seg godt til rette. Jeg har kjent ham en stund. Jeg møtte ham for første gang da jeg dro for å se Brasils landslag trene på Tottenhams treningsanlegg kort tid etter at Alisson hadde kommet til oss i 2018, sier han i et større intervju med The Athletic.

– Vi har ønsket ham velkommen fra første dag. Han har med seg mye energi inn i gruppen, og det er bra. Manageren sa til meg at han tenkte at det kanskje ville være en god idé å hente inn en ekstra keepertrener. Jack og jeg er mye på reise, og de målvaktene som ikke reiser og ikke spiller kamp trenger trening. Det handler om å sørge for at at de spesielt de yngre målvaktene tar det neste steget.

Kollega – ingen trussel

Liverpool har målvaktene Alisson Becker, Caoimhin Kelleher, Adrian, Loris Karius, Marcelo Pitaluga og Harvey Davies på AXA Training Centre.

– Manageren snakket med «Ali», som har kjent «Taffa» lenge og liker måten han jobber på. Den brasilianske modellen har skapt mange veldig gode keepere de siste årene. Vi tror at dersom vi binder alt dette arbeidet sammen med det vi allerede gjør, så kan vi skape en enda bedre situasjon for oss selv, forteller Achterberg.

PÅ LANDSLAGET: Claudio Taffarel er keepertrener for det brasilianske landslaget.

PÅ LANDSLAGET: Claudio Taffarel er keepertrener for det brasilianske landslaget.

– «Ali» snakket med «Taffa», jeg snakket med «Ali» og så snakket manageren med eierne for å se om det var mulig. De støttet managerens idé. Jeg vet ikke om vi er den første klubben som har tre keepertrenere, men manageren tenker alltid fremover.

Achterberg føler det ikke som en trussel for sin egen jobb at han har fått keepertreneren til Brasil sitt landslag som kollega.

– Da sjefen sa at arbeidsoppgavene mine kom til å være de samme, sa han at vi skulle få orden på en ny kontrakt, og det var fint å høre. Det er fint å ha litt sikkerhet, og det tar bort litt av presset og er fint for familien, men i fotballen kan du aldri se for langt frem. Det viktigste for meg er at vi vinner kamper, og at vi kan ha ytterligere suksess med gruppen.

– Det at «Taffa» kom, så jeg aldri på som noen trussel. Han er en fin fyr med mye erfaring. Det kan bare være positivt at vi får inn noen som ham. Vi bruker kvaliteten hans til å hjelpe målvaktene. At vi har flere hender tilgjengelig hjelper dem i arbeidet, og spesielt for de yngre er det perfekt. Det handler bare om å planlegge det riktig, sier han.

Achterberg og Robinson er med på kampdagene

Vi er vant med å se Achterberg på oppvarming, og som en svært synlig del av støtteapparatet bak Klopp på benken. Slik skal det fortsette å være, og Taffarel blir igjen i Kirkby.

KOLLEGAER: John Achterberg har fått Claudio Taffarel inn i teamet sitt denne sesongen.

KOLLEGAER: John Achterberg har fått Claudio Taffarel inn i teamet sitt denne sesongen.

– Vi har én trener med på lagtrening, og de to andre jobber sammen med resten av målvaktene. Dagen før en kamp er «Taffa» med på oppvarmingen, og så jobber han med målvakt nummer tre, fire og fem, sammen med Jack. I helgene blir «Taffa» igjen og jobber med de målvaktene som ikke er involvert i kamptroppen, mens jeg og Jack fortsatt er med på kampene, sier 50-åringen.

– Vi har fått inn noen brasilianske øvelser i øktene våre. Vi diskuterer oss i mellom hva som er det beste for hver keeper hver dag. «Ali» trenger annerledes arbeid enn nummer to, tre og fire. Vi må finne den riktige balansen til riktig tid. Vi kan jobbe ekstra med de som trenger det mer.