Keita og Guinea danset seg til tre poeng

Naby Keita tok kapteinsrollen på alvor da Guinea tok tre poeng i sin første kamp i Afrikamesterskapet.

En herlig video ligger ute av feiringen av Guineas scoring mot Malawi i mandagens kamp i Afrikamesterskapet. Flere av Guineas spillere feiret Issiaga Syllas 1-0-scoring med en flott dans. I videoen kan vi se at Naby Keita dukker opp og stemmer i, før han kommer på at han som kaptein må ta ansvar og deretter ber sine lagkamerater fokusere på sine arbeidsoppgaver. 

Det hadde tross alt bare gått 35 minutter av kampen da Sylla satte inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet. Guinea gjør dermed som Sadio Mané og Senegal gjorde i den andre kampen i gruppe B tidligere mandag. I likhet med Mané ble Keita kåret til banens beste.

Se den herlige videoen her: 

Skapte sjanser

Keita er Guineas store stjerne, og 26-åringen får bære kapteinsbindet i turneringen. Liverpool-spilleren spilte hele kampen og viste blant annet frem dødballfoten ved flere anledninger på frispark og hjørnespark. 

Kapteinen skapte blant annet en stor mulighet på et hjørnespark da Ibrahima Conte var nære ved å stange Guinea i ledelsen midtveis i første omgang. 

Det var imidlertid Toulouse-spiller Sylla som skulle sende Keitas menn i ledelsen etter å ha blitt spilt frem av Jose Kante. 

I andre omgang var det Malawi som var nærmest scoring, men Guinea holdt unna og tar en viktig seier med tanke på avansement til åttedelsfinale. 

Som makker på midtbanen hadde Keita med seg Agibou Camara, Olympiakos-spilleren Liverpool etter sigende har fulgt med på gjennom høsten. 20-åringen var nære ved å score mål før han ble byttet ut i pausen.