Klopp mener vi er inne i en vill Premier League-sesong

Jürgen Klopp er klar på at det er et press for å vinne mange kamper i årets Premier League.

– Hvis jeg sitter her og sier at jeg kan kjenne på meg at vi kommer til å ta City igjen, ville det vel vært litt sprøtt. Men det ville også vært sprøtt om jeg satt her og sa at vi ikke en gang skal prøve, sier Jürgen Klopp ifølge Mirror.

Manageren har snakket om gullkampen i Premier League og om det er noe håp for at Liverpool skal ta igjen Manchester City, som lørdag ga fra seg poeng for første gang på 13 ligakamper. 

– Vi kan ikke sitte og vente på at City skal gå på en smell. Det har vi ingen innflytelse på, sier Klopp. Uttalelsene er gjort før Citys kamp mot Southampton lørdag kveld.

– Vill sesong

Klopp sier at det er et press for å vinne så mange kamper som mulig.

– Det eneste vi kan gjøre noe med er våre egne prestasjoner, vi må bare vinne så mange kamper vi kan. Det er nødvendig at vi gjør det også, fordi det er én plass til mesteren og ytterligere tre som gir kvalifisering til Champions League. 

– Denne sesongen er helt vill. Tottenham, for eksempel, byttet manager fordi de ikke var fornøyd, og hvis de nå vinner kampene de har til gode kan de klatre til tredjeplass og være veldig nærme. Du vet aldri med United. Arsenal har potensial. Chelsea er der, og West Ham er der også, sier Klopp.

Han vil få frem at konkurransen er knallhard.

– Så vi må vinne fryktelig mange fotballkamper, og det er nøyaktig det vi skal prøve på. Så får vi se hvor det ender opp, sier han.

Endrer tilnærmingen

Som følge av skader og Afrikamesterskapet har Liverpool et svekket lag i januar. Så langt har det imidlertid gått bra, med seiere mot Shrewsbury, Brentford og Arsenal. Klopp er klar på at man må endre tilnærmingen når viktige spillere forsvinner.

– Da kan du ikke forvente at alt går på skinner og at vi skal score fem eller seks mål. Vi må tilpasse oss, sier han.

Uten Salah og Mané har fokuset vært mer på det defensive. Resultatet har vi sett: kun ett baklengsmål så langt i januar. 

– Det var helt klart at vi måtte være bunnsolide. Man ser det ikke alltid, men det å forsvare seg kommer først. Det å være organisert legger grunnlaget for alt vi gjør. Jeg ser at vi forsvarer oss veldig godt for tiden, sier Klopp før kampen mot Crystal Palace søndag.