Nat Phillips er lånt ut for resten av sesongen. Liverpool avslo lånebud fra Premier League-klubber

Liverpool bekrefter at Nathaniel Phillips har funnet seg ny klubb ut sesongen.

Liverpool bekrefter at Nathaniel Phillips er lånt ut til Bournemouth. Ifølge rapportene skal Championship-klubben betale en sum for å låne midtstopperen ut sesongen i tillegg til å betale spilleres lønn.

Helt siden starten av desember har vi vi visst, og fått bekreftet, at Phillips kommer til å forlate klubben i januarvinduet dersom det kommer et tilbud som passer klubb og spiller.

Liverpool hadde nok håpet å få inn et tilfredsstillende bud for å selge Phillips, men siden han signerte ny kontrakt i august har de ikke hatt noen hast med å selge ham. Ifølge Andy Hunter i The Guardian betaler Bournemouth 1,5 millioner pund for låneavtalen. I tillegg må de ut med 250 000 pund dersom de sikrer opprykket.

West Ham skal ha fått avslått et bud på 7 millioner pund tidlig i vinduet, mens Newcastle fikk avslag på en forespørsel om å låne ham tidligere i vinduet. Helt på tampen skulle det likevel løse seg da Bournemouth, som jakter opprykk til Premier League kom på banen. 

Neil Jones i Goal skriver mandag at Liverpool også takket nei til lånetilbud fra Watford og Leicester i løpet av januarvinduet.

Var med på hjelpe de røde til tredjeplass

Høsten 2020 var Nat Phillips omtrent klar for Swansea City, som trakk seg fra overgangen helt i siste liten. Det gjorde at han ble igjen i Liverpool, men uten å være registrert for spill i gruppespillet av Champions League – fordi man var så sikker på at en overgang ville skje.

Han ble værende, og ble etterhvert en svært viktig spiller for Liverpool i en vanvittig sesong, da klubben opplevde tidenes skadekrise på midtstopperplass. Phillips ble en kulthelt blant supporterne, og var viktig for et lag som til slutt klarte tredjeplassen og Champions League-spill for denne sesongen.

I fjor sommer kjøpte Ibrahima Konaté, og fått trioen Joe Gomez, Virgil van Dijk og Joel Matip tilbake fra langtidsskader. Det har gjort at Phillips fikk færre sjanser, selv om han signerte en ny fireårskontrakt med klubben så sent som 31. august i fjor. Liverpool ville belønne ham med en høyere lønn, selv om en allerede da visste at det ville bli begrenset med muligheter for førstelagsfotball.

At Klopp er stor fan av 24-åringen vet vi godt. Dette sa han før kampen mot Wolverhampton i desember:

– Folk spør meg om hvilken spiller som har forbedret seg mest under mitt lederskap og jeg sier Robert Lewandowski, og det er trolig korrekt, men ikke langt bak er Nat Phillips. Han er en av de smarteste spillerne jeg har hatt noen gang.

– Han utviklet seg på stort sett alt sammen, og han får ikke spille her. Livet er noen ganger urettferdig.