Vurderer å hente hjem Williams

Rhys Williams' utlån har ikke gått etter planen.

For et snaut år siden startet Rhys Williams for Liverpool på Old Trafford i FA-cupen i det som var kamp nummer tolv i alle turneringer for de røde. Unggutten kom som en stor overraskelse da midtstopperkrisen brøt ut i Liverpool, og totalt ble det 19 opptredener i alle turneringer, inkludert en god kamprekke like før sesongslutt. 

Prestasjonene førte til at han ble belønnet med ny kontrakt før han ble sendt på utlån til Swansea i Championship med håp om mer spilletid på høyt nivå. Men utlånet har ikke gått etter planen for mannen som for bare to sesonger siden var på utlån og spilte for Kidderminster på nivå seks.

Mirror skriver at det kan mot at Liverpool nå vil hente hjem unggutten, og at et nytt utlån kan være aktuelt dersom det finnes en klubb som er villig til å satse på den unge midtstopperen. 

– Kan ikke sende ham tilbake

Forrige gang Williams spilte fra start var i bortekampen mot Middlesbrough 4. desember. Da ble han byttet ut midtveis i andre omgang da Swansea lå under 1-0. Nylig fikk han syv minutter som innbytter da waliserne røk ut av FA-cupen mot Southampton. 

Totalt har Williams bare fått omtrent halvparten så mye fotball som han hadde fått for Liverpool på samme tid i fjor. I Championship har det kun blitt fem opptredener. I tillegg har han vært på banen én gang i hver av de to cupene.

Da Swansea lørdag spilte uavgjort borte mot Huddersfield var ikke 20-åringen en gang i troppen. 

– Vi har vært helt ærlige med Liverpool når det gjelder hvilke muligheter Rhys har hatt og hvilke muligheter vi ser for oss at han får i fremtiden, så vi har spilt ballen over til dem, sier Swansea-manager Russell Martin ifølge Mirror. 

– Vi kan ikke sende ham tilbake. Det er faren med å få spillere på lån. Det er klubben som låner ut som har kontroll. Jeg tror Rhys er i kontakt med dem hele veien om hva som skjer. 

Skal Williams hentes hjem, må det altså være på Liverpools initiativ.

Kan gå samme vei som Clarkson

En annen spiller som slet med å få spilletid på utlån denne sesongen var Leighton Clarkson i Blackburn. Midtbanespilleren ble hentet hjem til Liverpool tidligere i januar og har spilt på U23-laget. 

Liverpools utlånsspillere i Championship er ikke inne i sin beste periode. Ben Davies har stått over to kamper for Sheffield United av personlige årsaker, mens Sheyi Ojo ble skadet i ankelen da han spilte for Millwall i helgen. Sepp van den Berg fortsetter imidlertid å spille fast for Preston.