Dette må til for at Liverpool skal avansere fra gruppa

Og det kan potensielt bli et gjensyn med noen gamle kjente.

Etter å ha kommet litt skjevt ut i årets Champions League, ligger de røde nå bra an til å kunne avansere.

Napoli har med full pott og formidabel målforskjell allerede gått videre. Det betyr at de kan ha intet å spille for når de reiser til Merseyside tirsdag 1. november.

SKREMMENDE OFFENSIVT: Under den nye treneren Christophe Galtier har Paris Saint-Germain Champions League som sitt hovedmål.

SKREMMENDE OFFENSIVT: Under den nye treneren Christophe Galtier har Paris Saint-Germain Champions League som sitt hovedmål.

Skulle Liverpool, som nå står på ni poeng, slå Ajax i Nederland onsdag 26. oktober, vil det potensielt kunne bli en gruppefinale mot Napoli på Anfield.

For å være bedre innbyrdes enn italienerne må Liverpool vinne med mer enn 4-1 (resultatet i det omvendte oppgjøret).

Ajax står med tre poeng og har igjen Liverpool og Rangers. Liverpool må tape begge sine to siste kamper for å ikke gå videre fra gruppa, samtidig som at Ajax må vinne.

Flere gamle kjente er allerede videre

Slik er status i de andre puljene etter at fire runder er unnagjort.

B:
Simon Mignolet og Club Brugge er allerede videre, for første gang i klubbens historie, og har holdt buret rent i samtlige kamper. Mot Atlético Madrid satte han Champions League-rekord med 14 redninger uten baklengs. Brugge er kun det andre belgiske laget som passerer dette stadiet, etter Gent i 2015-16.

Alle de andre kan gå videre, selv Xabi Alonsos Bayer Leverkusen som er sist med kun tre poeng. Men akkurat nå er det fordel Porto og Atlético Madrid.

C: 
Sadio Mané og Bayern München har full pott. Mye skal til om de ikke vinner gruppa. Inter ligger best an til å ta den andre plassen, foran Barcelona.

Viktoria Plzeň er i likhet med Rangers ute etter å ha tapt alle sine fire.

D: 
Ble kanskje sett på som den jevneste på papiret. Har innfridd så langt med Tottenham på topp med syv poeng.

Deretter følger Marseille og Sporting, med seks hver, og Eintracht Frankfurt med fire.

E:
Mer overraskende er at det denne er så tett. Graham Potters Chelsea leder an med syv poeng, Red Bull Salzburg kun poenget bak.

Fire poeng er status for AC Milan og Dinamo Zagreb.

F: 
10 poeng og Real Madrid er videre. Mye skal skje for at de ikke holder førsteplassen ut. RB Leipzig har seks, Shakhtar Donetsk fem.

Celtic er ute med sitt ene poeng. For skottene virker Europa League også usannsynlig. 

G: 
Med målforskjellen 11-1 har Manchester City gått videre. Dog pushes de av Borussia Dortmund som er tre poeng bak.

Både Sevilla og danskene i København har to poeng.

H: 
Paris Saint-Germain og Benfica god kontroll på avansementet etter å ha spilt uavgjort mot hverandre to ganger, og vunnet over resten. De har begge åtte poeng.

Juventus og Maccabi Haifa har én seier hver.

IMPONERER I EUROPA: Simon Mignolet gjorde 14(!) redninger mot Atlético Madrid, og har vært avgjørende for at laget har overrasket med avansement.

IMPONERER I EUROPA: Simon Mignolet gjorde 14(!) redninger mot Atlético Madrid, og har vært avgjørende for at laget har overrasket med avansement.

Merk at tredjeplass i gruppespillet gir innpass i Europa League.

Hvem kan være potensielle motstandere?

Siden det skal litt til at Liverpool blir gruppevinner, samt at de ikke kan møte andre engelske lag, er det ikke alt for mange alternativer.

Både Manchester City, Tottenham og Chelsea er favoritter til å vinne sine grupper.

Et gjensyn med Simon Mignolet (Club Brugge) hadde vært gøy, og definitivt blitt betraktet som en god trekning. Kan ikke si det samme om Sadio Mané og Bayern.

Carlo Ancelotti og Real Madrid er en annen mulighet. Kanskje hadde det gjort godt å slå spanjolene ut nå, med tanke på minnene fra Paris i mai.

Benfica imponerte Liverpool såpass i fjor at Darwin Núñez ble hentet. Nå er det 21-åringen Gonçalo Ramos som leder linja. Det er nok å foretrekke over en angrepsrekke som PSG stiller med, Neymar, Messi og Mbappé.