Bekreftet:Eurovision Song Contest til Liverpool

2023-versjonen av musikkonkurransen vil bli avholdt i Liverpool til våren.

Det bekreftes fra flere engelske medier fredag kveld. Avgjørelsen ble offentliggjort på fredagens sending av Graham Norton Show i London.

Det var knyttet spenning til om det ville bli Glasgow fra Skottland eller Liverpool fra England som fikk æren av å være vert for Eurovision Song Contest i mai 2023. Storbritannia og Sam Ryder kom til på en andreplass i årets versjon av konkurransen, bak Ukraina. 

Det betydde i utgangspunktet at det skulle blitt avholdt i Ukraina, men på grunn av krigen ble det besluttet at Storbritannia, med sin andreplass, fikk være vertsnasjon istedenfor.

NB: Datoen for finalen er satt til den 13. mai. Det er heldigvis for tilreisende Liverpool-supporter en helg hvor de røde ikke spiller hjemmekamp. Semifinalene avholdes 9. og 11. mai, og den førstnevnte datoen kan kollidere med en eventuell annen semifinale, nemlig i Champions League.

1. PLASS: Alexander Rybak og Norge vant 2009-versjonen av konkurransen med sangen Fairytale.

1. PLASS: Alexander Rybak og Norge vant 2009-versjonen av konkurransen med sangen Fairytale.

– Liverpool er en god by for en god fest

Før kampen mot Brighton, fikk Jürgen Klopp spørsmål om Eurovision. Det var et spørsmål som kom veldig overraskende på tyskeren.

– Jeg er spent, for Tyskland gjør det vanligvis veldig dårlig, men vi ser fortsatt på det! Jeg vet ingenting!, sa Klopp.

– Jeg vet ikke helt hvordan denne konkurransen fungerer, men vi ser den, selv om vi vet at vi utvilsomt får 0 poeng fra Østerrike. Det er ganske kjent i Tyskland. Da jeg var i Dortmund så vi det alltid på laghotellet, selv om vi alltid ble skuffet over resultatet, sa Klopp.

– Jeg vet ikke hva det vil bety for byen. Det vet andre bedre enn meg. Er det bra for byen, så få det hit! Alle disse fantastiske artistene. Om ABBA og de også kan komme hadde det vært flott. Jeg er ikke riktig person for disse tingene, men Liverpool er en god by dersom du vil ha en god fest, så dersom folk ønsker en god fest så er det noe vi kan få til her.