Mikel Arteta:– Jeg er ikke her for å dømme hvordan Liverpool spiller for øyeblikket

Arsenal-sjef Mikel Arteta var ikke spesielt interessert i å snakke ned søndagens motstander.

Mikel Arteta og Arsenal går inn til søndagens oppgjør elleve poeng foran Liverpool, på toppen av Premier League-tabellen. De siste årene har rollene vært snudd om, men denne sesongen virker spanjolen å mene alvor.

Han valgte å skryte av Jürgen Klopp og Liverpool før møtet på Emirates, selv om de røde er langt unna sitt beste for øyeblikket.

– Det blir en ny spennende kamp å spille mot en av de tøffeste konkurrentene i ligaen. Det kommer til å bli en veldig krevende kamp, og vi må igjen vise oss fra vår beste side, sa Arteta på dagens pressekonferanse.

Mikel Arteta vet nemlig en ting og to om å tape mot Liverpool. I løpet av hans tid i Arsenal har det blitt mange 0-poengere, og sist sesong endte det med tre tap, en uavgjort en ingen scoringer. Det siste spanjolen vil er å ta lett på oppgaven.

– Hver kamp er lik for oss, men det er likevel en stor kamp. Det er et møte som alle ser frem til, mot en motstander som har vist nivået sitt de siste fem-seks årene. På søndag må vi vise at vi har nådd det nivået, og at vi er klare for å bli en skikkelig konkurrent for dem.

VANT: Roberto Firmino scoret et av målene i bortekampen mot Arsenal forrige sesong. Kampen endte 2-0 i favør Liverpool.

VANT: Roberto Firmino scoret et av målene i bortekampen mot Arsenal forrige sesong. Kampen endte 2-0 i favør Liverpool.

Vil ikke snakke ned Liverpool

Det er ingen tvil om at de to lagene som møter hverandre på søndag er i vidt forskjellige posisjoner, både med tanke på tabellplassering og selvtillit. Liverpool forventet å ligge i toppen, men er for øyeblikket langt unna, mens Arsenal kanskje har prestert over forventningene.

Da Arteta ble spurt om hva han mener om Liverpools nåværende situasjon var spanjolen lite snakkesalig. Jürgen Klopp hadde tidligere på dagen beskrevet det som en «work-in-progress».

– Det er vårt lag også, for man vil alltid bli bedre. Du hører alltid om svakheter i laget, og da vil du alltid forbedre det. I mitt hode er Liverpool et fantastisk lag. 

Journalistene var nok ikke helt fornøyd med det svaret, men Arsenal-treneren stod på sitt.

ELSKER ARSENAL: Diogo Jota og Roberto Firmino har sammenlagt scoret over 20 mål mot The Gunners.

ELSKER ARSENAL: Diogo Jota og Roberto Firmino har sammenlagt scoret over 20 mål mot The Gunners.

Journalistene var nok ikke helt fornøyd med det svaret, men Arsenal-treneren stod på sitt.

– Jeg er ikke her for å dømme hvor Liverpool er for øyeblikket. Jeg er her for å snakke om hva vi gjør. Det Liverpool har gjort de siste fem årene trenger ikke en presentasjon, for det er tydelig. De har vært der oppe i hver eneste turnering. Det fortjener de skryt for, svarte Arteta.

En av grunnene til at Arsenal ligger på toppen av tabellen for øyeblikket er William Saliba. Franskmannen ble hentet for to år siden, men har vært utlånt siden. Denne sesongen har han vært en av ligaens aller beste midtstoppere. Det får flere til å trekke sammenligninger til Virgil Van Dijk.

– Wow, det er en vrien sammenligning, men han er Saliba, og ingen andre. Han vil lage sin egen karriere.

Det ble også tid til å spørre om hva oppgjørene med Liverpool betyr for Arteta. Spanjolen spilte nemlig flere år i Everton-trøyen.

– Vel, de tidene var selvfølgelig intense. Nå ser jeg på kampene med et annet perspektiv. Jeg må være rolig og finne de riktige aspektene slik at vi vinner på søndag, avsluttet han.

Mikel Arteta hadde ingen informasjon angående skader eller sykdom på dagens pressekonferanse. Det ville komme på et senere tidspunkt.