Fredag kveld får Liverpool vite om de får arrangere Eurovision

Avgjørelsen blir offentliggjort på Graham Norton Show.

Det står mellom to britiske byer når det nå skal bestemmes hvem som skal arrangere Eurovision. Det er Liverpool og Glasgow det står mellom.

Hvem som får det enorme arrangementet skal offentliggjøres fredag kveld på Graham Norton Show, melder Eurovision-bloggen Wiwibloggs

Det var Ukraina som vant Eurovision (eller «Melodi Grand Prix») i mai i år, men på grunn av krigen, har Storbritannia fått ansvaret med å arrangere det.

Kan kollidere med kamper

Det er foreløpig ikke klart verken hvor det blir eller når det skal arrangeres, men dersom det blir Liverpool, så vil det kunne gå kraftig utover hotellkapasiteten på de som har tenkt seg på en av de siste kampene denne sesongen.

Det er fem alternativer:

1) Semifinale 1 tirsdag 25. april - semifinale 2 torsdag 27. april og finale lørdag 29. april

- Her har Liverpool hjemmekamp mot Tottenham samme dag som den eventuelle finalen.

2) Semifinale 1 tirsdag 4. mai - semifinale 2 torsdag 4. mai og finale lørdag 6. mai

- Her har Liverpool hjemmekamp mot Brentford samme dag som den eventuelle finalen.

3) Semifinale 1 tirsdag 9. mai - semifinale 2 torsdag 11. mai og finale lørdag 13. mai

- Liverpool spiller borte mot Leicester samme dag som den eventuelle finalen, men kan ha semifinale i Champions League samme dag som første semifinale.

4) Semifinale 1 tirsdag 16. mai - semifinale 2 torsdag 18. mai og finale lørdag 20. mai

- Liverpool spiller hjemme mot Aston Villa samme dag som den eventuelle finalen, og kan ha semifinale i Champions League samme dag som andre semifinale.

5) Semifinale 1 tirsdag 23. mai - semifinale 2 torsdag 25. mai og finale lørdag 27. mai

- Liverpool har ikke kamp før dagen etter finalen – og det er borte mot Southampton.

– Liverpool er en god by for en god fest

Før kampen mot Brighton, fikk Jürgen Klopp spørsmål om Eurovision. Det var et spørsmål som kom veldig overraskende på tyskeren.

– Jeg er spent, for Tyskland gjør det vanligvis veldig dårlig, men vi ser fortsatt på det! Jeg vet ingenting!, sa Klopp.

– Jeg vet ikke helt hvordan denne konkurransen fungerer, men vi ser den, selv om vi vet at vi utvilsomt får 0 poeng fra Østerrike. Det er ganske kjent i Tyskland. Da jeg var i Dortmund så vi det alltid på laghotellet, selv om vi alltid ble skuffet over resultatet, sa Klopp.

– Jeg vet ikke hva det vil bety for byen. Det vet andre bedre enn meg. Er det bra for byen, så få det hit! Alle disse fantastiske artistene. Om ABBA og de også kan komme hadde det vært flott. Jeg er ikke riktig person for disse tingene, men Liverpool er en god by dersom du vil ha en god fest, så dersom folk ønsker en god fest så er det noe vi kan få til her.