Petter Veland:– Denne sesongen synes jeg Real Madrid virker mer harmoniske og komplette

Viaplays fotballekspert Petter Veland mener Real Madrid må se på seg selv som favoritter, per dags dato.

Det endte kanskje slik det måtte. En finale-reprise fra fjorårets sesong er et faktum, for Liverpool skal møte Real Madrid på nytt i Champions League, under Jürgen Klopp.

Rivaleriet mellom Liverpools Jürgen Klopp og Real Madrid startet tilbake i 2018, da lagene møttes i finalen i Champions League. Det endte med et 1-3 tap etter flere kontroversielle situasjoner. Loris Karius hadde ikke sin beste dag mellom stengene heller. Gareth Bale scoret to av hvittrøyenes mål, men waliseren har siden forlatt Santiago Bernabeu.

I 2021, eller i koronasesongen, endte det også med nederlag for de røde. Liverpool hadde sendt RB Leipzig ut i åttendelsfinalen, og møtte Real Madrid i kvartfinalen. Det endte i et 1-3 tap over to kamper, uten supportere på tribunen.

Det som kanskje sitter ferskest i minne er selvfølgelig finaletapet, for bare noen måneder siden. Det blir likevel et spennende oppgjør, men Viaplays fotballekspert Petter Veland mener Real Madrid går inn til oppgjøret som favoritter, per dags dato.

– De hadde en ekstrem vei til Champions League-trofeet i fjor, som vinner mot alle odds, i alle faser at sluttspillet. Å slå City, Chelsea og PSG på den måten de klarte det på er imot all logikk. De hadde litt marginer i finalen, selv om jeg mener det er lov å ha en god keeper.

– Denne sesongen synes jeg Real Madrid virker mer harmoniske og komplette, med mer strenger å spille på. De har også et mentalt overtak innbyrdes. Akkurat nå mener jeg Real Madrid går inn til oppgjøret som favoritter, sier Veland til Liverpool.no like etter trekningen er unnagjort.

NYTT FINALETAP: Det endte i fortvilelse for Fabinho og Liverpool da lagenes møttes i mai.

NYTT FINALETAP: Det endte i fortvilelse for Fabinho og Liverpool da lagenes møttes i mai.

Møter et stabilt topplag

Det var nok uansett ikke trekningen Jürgen Klopp og Liverpool håpet på. De hvitkledde fra Madrid spiller mot Rayo Vallecano i kveld, og vil med seier lede La Liga. De hadde heller ikke store problemer med å ta førsteplassen i sin Champions League-gruppe.

– Akkurat nå står det bra til der. De har et lite overtak på Barcelona i ligaen, om de vinner i kveld, og i Champions League har det vært problemfritt. Det ble et tap mot Leipzig, men da var de videre og lot flere spillere hvile. I mine øyne er veldig stabile, sier Veland om Real Madrids sesong så langt.

Tidligere i høst ble Karim Benzema kåret til verdens beste fotballspiller for fjorårets sesong. Det er kanskje ikke så rart, for franskmannen var ekstremt viktig for Real Madrid på veien til finalen mot Liverpool. Spørsmålet er, hvor viktig er han for dette Real Madrid-laget?

BEST: Karim Benzema viser frem beviset på at han var verdens beste fotballspiller i 21/22-sesongen.

BEST: Karim Benzema viser frem beviset på at han var verdens beste fotballspiller i 21/22-sesongen.

– Det gidder jeg ikke å begynne på, for det sier seg selv. Han er en mann som ble kåret til verdens beste spiller. De har klart seg godt uten ham, men 99% vil jo se Benzema i en viktig kamp. Han er ofte tungen på vektskålen, og han er ekstremt flink på å gjøre spillerne rundt seg bedre. 

I dag ble det bekreftet at Brasil skal ha med seg to brasilianere fra Liverpool til VM i Qatar. Det vil nok være en del flere røde spillere som også må bestille seg flybillett, men det gjelder også for Real Madrid. Veland tror ikke forskjellen på slitasje vil være så stor, selv om Real Madrid sannsynligvis vil sende ned flere spillere enn Anfield-klubben.

– De beste spillerne i verden skal til Qatar, med noen få unntak. Hvordan det sluttspillet ender vil også ha noe å si på kampbelastningen. Går Tyskland langt vil det gå utover Bayern, med Frankrike blir nok PSG og Real Madrid mest utsatt og Premier League-klubbene vil slite om England tar seg langt.

– Alle vil, mer eller mindre, få slitasje. Jeg ser ikke en så stor forskjell der. Det er 38 seriekamper, VM-kamper, cupkamper og Champions League-kamper. Kampbelastningen vil nok ikke være så stor mellom Real Madrid og Liverpool, avslutter Veland.

Liverpool v Real Madrid vil bli spilt enten 14./15./21./22. februar, med returkamp den 7./8./14./15. mars. Et nøyaktig kamptidspunkt vil sannsynligvis bli publisert i løpet av dagen.