– Det var en million ting jeg ville si, men jeg må respektere prosessen

Jordan Henderson uttaler seg for første gang etter at han ble renvasket for anklagene om rasisme.

Da Liverpool og Arsenal møttes på Emirates Stadium i oktober, var det en situasjon som vakte stor oppsikt – kanskje mer enn både resultatet og måten Liverpool tapte kampen på.

Det var en situasjon mellom Gabriel og Jordan Henderson, der det oppsto en opphetet krangel mellom Jordan Henderson og Arsenals midtstopper Gabriel da de to lagene møttes på Emirates Stadium 9. oktober. Flere spillere blandet seg inn, og dommer Michael Oliver tok en prat med spillere og managere. Han rapporterte det han ble fortalt at hadde skjedd.

På sosiale medier var folk raske til å bedømme kroppspråk og lese seg frem til hva som kan ha skjedd, og Liverpool-kapteinen ble beskyldt for rasisme. I slutten av oktober var konklusjonen klar etter fotballforbundets etterforskning, og Liverpool-kapteinen ble renvasket. Ifølge Daily Mail skal Henderson ha forklart at han hadde kalt brasilianeren «a fucking idiot» – eller «en jævla idiot» på godt norsk. Brasilianeren skal ha trodd Henderson brukte et annet, mye verre portugisisk ord.

Nå har Liverpool-kapteinen uttalt seg om det for første gang.

– Jeg skjønner hvorfor jeg må bli spurt om dette. Men det jeg prøvde å gjøre var å respektere prosessen. Jeg har snakket tidligere om fargede spillere som er modige nok til å snakke ut om diskriminering, så jeg kan ikke da endre standpunkt. Jeg føler fortsatt at jeg må vise respekt, selv om situasjonen er løst, sier han til Mail on Sunday

– Jeg har latt FA gjøre det de trengte å gjøre, og jeg føler fortsatt ikke at det vil være riktig av meg å snakke om det. Det er like viktig å respektere prosessen etterpå som da den pågikk.

– Veldig vanskelig

Henderson vil ikke gå inn på selve situasjonen og sin opplevelse av den, men forteller at det var noen vanskelige uker.

– Jeg kunne snakket med dere hele dagen om hvordan jeg følte det, men jeg må respektere hva som skjedde, og gå videre. Det var ikke enkelt forresten, sier han.

– Det var over en million ting jeg hadde lyst å si, følelsesmessige ting, men jeg mener det ville vært feil.

– Jeg har ikke endret mening om at folk må stå frem dersom de føler at de har blitt gjort urett. Men det har endret tankene mine litt om hvordan det er å være den personen som blir anklaget. Dersom noen føler at de har blitt diskriminert, må de stå frem. Det ville ikke vært riktig for meg å sitte her og si hvor vanskelig det var for meg, for det var en annen person som også var involvert. Det har blitt behandlet, og det var en ny erfaring å lære fra i livet mitt.