Skadeoppdatering: Én spilleklar igjen, én ute

Tottenham-kampen kommer for tidlig for James Milner som har hjernerystelse.

På dagens pressekonferanse snakket Jürgen Klopp mye om tilgjengelighet, og på midtbanen kom han med følgende oppdateringer.

– Han trente i går helt som normalt så han skal være klar. Han hadde en liten greie men alvorlig nok til å ikke bli involvert i sist kamp, sa Klopp om kaptein Jordan Henderson.

Milner med hjernerystelse

32-åringen var ikke i troppen da Liverpool slo Napoli tirsdag kveld. Det betød startplass for James Milner, men han måtte av halvveis med det som viste seg å være en hjernerystelse.

– Når du går gjennom en hjernerystelse-protokoll er du ikke tilgjengelig for den neste kampen fordi du må gå gjennom ulike stadier.

– Så, han er grei men det er fortsatt sånn det er med rette. Vi må gå gjennom de ulike fasene og det betyr at han er tilgjengelig for egentrening på mandag og fullkontakt på tirsdag om alt går bra.

Klopp opplyste om at jernmannen var i god form, og sugen på å spille.

– Frem til det er det hva vi forventer fordi i går var han allerede bra.

Glad for bedre oppfølging av hodeskader

Det er kun i de siste årene at hodeskader i fotballen har fått mer fokus blant dommere, helsepersonell og Premier League.

– Det er vanskelig, du trenger to kilder, doktoren og pasienten. Det var tydelig. I garderoben snakket jeg til han og han var 100 prosent ok, men da han kom ut i flomlyset, innså han det og vi tok han av.

2011: Tidene hvor spillere ble sendt ut på matta igjen nesten uansett hva, virker å være over.

2011: Tidene hvor spillere ble sendt ut på matta igjen nesten uansett hva, virker å være over.

Tyskeren er glad for at dette synet har blitt mer modernisert, og at spillernes helse blir tatt på alvor også her.

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt en hjernerystelse før. Vi snakker om det hele tiden men det skjer ikke så ofte. Men når det skjer, vi har en løsning for det.

– Vi har kommet en lang vei fra da de brukte å si ’han har en hjernerystelse, han vet ikke hvem han er, fortell han han er Pelé og send han utpå igjen!’ En god vits men vi har kommet en lang vei siden det.