Milner nærmer seg 600 Premier League-kamper– Jeg har mistet tellingen på hvor mange som sier at de vil være der når jeg drikker for første gang

Om to måneder blir James Milner 37 år. Han har fortsatt aldri smakt alkohol.

James Milner har nå spilt 599 kamper i Premier League. Han er nummer fire på listen, og har bare Frank Lampard 609), Ryan Giggs (632) og Gareth Barry (653) foran seg i Premier League-historien.

Kamp nummer 600 kommer ikke mot Tottenham på søndag, for Milner er ute med hjernerystelsen han fikk mot Napoli.

Veteranen er selvsagt en veldig talentfull og begavet fotballspiller i utgangspunktet – men profesjonaliteten og tingene han har ofret på veien er nok en avgjørende grunn til at han har holdt ut så lenge – uten planer om å gi seg med det første. Milner er avholdsmann, og har aldri smakt alkohol.

– Jeg har mistet telling på hvor mange ganger folk har sagt «åh, du kan ta én» eller «kan jeg være der når du drikker for første gang?». De ville sikkert ha angret det dersom det skjedde. Kanskje jeg ville endt opp hensynsløs. Jeg vet ikke, kanskje ville jeg blitt en klemmer og en kysser i tillegg, sier Milner i et intervju med The Guardian.

– Du kommer i en alder der du lærer, og tenker «hva kan jeg gjøre for å bli best?». Alkohol er ikke det beste for deg? Greit, da gjør jeg ikke det, sier han videre.

Nærmer seg 900 seniorkamper i karrieren

Totalt har Milner spilt 892 kamper i karrieren, for seks ulike klubber i tillegg til det engelske landslaget. I tillegg til det kommer alt av treningskamper og kamper på aldersbestemt nivå. For England U16 til U21 står han oppført med 70 kamper.

Klubb

Antall kamper

Mål

Liverpool

307

26

Manchester City

203

19

Newcastle United

136

11

Aston Villa

126

22

Leeds United

53

5

Swindon Town

6

2

England

61

1

Hovedpersonen selv forteller om hvordan ting har forandret seg.

– Etter trening trente jeg på cornere og frispark heller enn å spille på Playstation. Det er åpenbart noe som har endret seg, sier han.

– Etter trening hver eneste dag for fem år siden ville jeg skutt, og avslutningene mine var fantastiske. Når du blir eldre så kan du ikke skyte baller hver dag etter trening, så du må utvikle deg. Jeg vil gjøre yoga i kveld når jeg kommer hjem.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.