Southampton-sjefen om Premier League-debuten:– Du kan bli redd, begeistret eller motivert. Jeg er en av dem

Nathan Jones får ikke en lett debut som Southampton-trener, men 49-åringen ser frem til sin første kamp.

På lørdag klokken 16:00 starter Nathan Jones sin trenerkarriere i Premier League. 49-åringen har seks års erfaring i Championship, men han har enda til gode å være trener for et lag i Premier League.

Den nye Southampton-sjefen får ikke en enkel debut i Englands øverste divisjon, for han skal nemlig til Anfield for å møte Liverpool.

– Det er en av de tøffeste stedene å reise til i Europa. Anfield blir et flott måte å starte dette på, og det må man bare omfavne, sa Jones på sin pressekonferanse før kampen.

Jones la bak seg en flott spillerkarriere i 2012. Da hadde han spilt i flere land, men mest i England. Trenerkarrieren startet som midlertidig sjef for Brighton i 2014, men siden den gang har han vært hovedtrener for Luton, Stoke og så tilbake til Luton

– Jeg gleder meg til å endre folks mening og snu den negative trenden. Det er det jeg har gjort så langt i karrieren, for jeg har alltid vært en slags underdog. Det har jeg likt å være også, fortsatte Southampton-sjefen.

NESTEN: Mange dømte Luton ned fra Championship i fjor, men det endte nesten med opprykk til Premier League. Eventyret stoppet mot Huddersfield i playoff-semifinalen.

NESTEN: Mange dømte Luton ned fra Championship i fjor, men det endte nesten med opprykk til Premier League. Eventyret stoppet mot Huddersfield i playoff-semifinalen.

Jones ble presentert som Southampton-sjef så sent som torsdag morgen. Han ledet ikke laget mot Sheffield Wednesday i midtuken, men han satt på tribunen og fulgte med på sitt nye lag.

49-åringen kommer med en oppfordring til supporterne som forventer umiddelbare resultater.

– Jeg kan ikke gjøre banebrytende arbeid på en dag. I går kunne vi ikke trene på grunn av kampen på onsdag. Mange var i aksjon, så det hadde blitt en restitusjonsdag uansett. Jeg må jobbe med dem i dag, avsluttet han.

Forventer et heltent bortelag

Jürgen Klopp fikk også spørsmål om Southamptons trenerbytte på sin pressekonferanse. Tyskeren fikk i ettertid beskjedo om at han ikke vil være på benken i morgen ettermiddag, men arbeidet før kampen har han tatt stor del i.

– I vårt analysemøte brukte vi halvparten av tiden på Southampton og resten på Luton. Vi måtte se hva han (Jones) står for, sa tyskeren.

I fotballen pleier lag med nye trenere å få en skikkelig boost. Det forventer Liverpool-treneren kan komme, men det er ikke noe som plutselig falt inn i tankene hans torsdag morgen.

– Med ny trener kan det ligge noen ekstra prosent i dem, men det vet jeg ikke. Det er ikke vårt problem, for vi forventer alltid å møte en topp moviert motstander, sa han om morgendagens kamp.