Endelig fikk vi se Calvin Ramsay i aksjon

19-åringen imponerte på høyrebacken mot Derby. I neste uke blir han med Robertson på landslaget.

Calvin Ramsay har hatt en tøff start på Liverpool-karrieren. Unggutten kom til Merseyside med en skade, og det tok nærmere fire måneder før venstrebacken var i spill for de røde.

I slutten av oktober var han tilbake på gressmatten for U21-laget, og scoret to mål på tre kamper, men det har skjedd mye etter det. I forrige uke fikk han sin Champions League-debut mot Napoli, og på onsdag spilte han hele kampen mot Derby.

Nå håper skotten på mer spilletid, både for Liverpool og for Skottlands landslag.

– Det har vært fantastisk. Debuten i Champions League var et bra øyeblikk. I går fikk jeg min debut fra start, og jeg spilte godt også. På toppen av det hele fikk jeg også meldingen om Skottland-uttaket, sa Ramsay til liverpoolfc.com etter avansementet i ligacupen.

PÅ TRENING: Calvin Ramsay har vært tilbake i trening siden midten av oktober.

PÅ TRENING: Calvin Ramsay har vært tilbake i trening siden midten av oktober.

Det er ikke hverdagslig for en spiller å debutere på Anfield foran jublende Liverpool-supportere. Skotten er stolt over at han er en av få som får æren av å oppleve det.

– Det har vært en fantastisk uke både for meg og min familie. Det er et stolt øyeblikk for oss.

Men Ramsays Liverpool-karriere har absolutt ikke gått knirkefritt for seg så langt. I høst har han ofte vært på tribunen, fremfor i aksjon for de røde, og han visste derfor godt hva som ventet ham da han trasket inn på gressmatten.

– Jeg var selvfølgelig litt nervøs før begge kampene, men med en gang jeg kom inn i det gikk det helt fint. Nå kan jeg forhåpentligvis få mer spilletid, fortalte 19-åringen.

SKOTTER: Calvin Ramsay og Andy Robertson har nok fått en god tone i Liverpool. I neste uke reiser begge på landslagsoppdrag.

SKOTTER: Calvin Ramsay og Andy Robertson har nok fått en god tone i Liverpool. I neste uke reiser begge på landslagsoppdrag.

Godt med to skotter i troppen

Etter Southampton-kampen er unnagjort reiser Calvin Ramsay for å slutte seg til hans første landslagssamling med førstelaget til Skottland.

– Det var en fantastisk nyhet. Først og fremst debuten for Liverpool, men å bli kalt opp på landslaget er stort. Jeg har spilt på alle alderbestemte nivåer, så det var godt og endelig få muligheten helt i toppen, sa Ramsay om uttaket.

Allerede på onsdag venter en tøff bortekamp mot Tyrkia. Da vil sannsynligvis Robertson starte for skottene, men Ramsay kan også få minutter med flagget på brystet.

– Forhåpentligvis skjer det. Det er drømmen min å bare bli kalt opp. Nå har jeg faktisk klart det, så drømmen er blitt en virkelighet.

19-åringen har også en fordel inn mot landslagsuken. Han har nemlig vært med og rundt Robertson i hele høst. Det hjelper på når slike muligheter byr seg, tror Ramsay.

– Det er åpenbart bra for meg, for nå vet jeg hvordan det er og hvor nivået ligger. Han vil hjelpe meg på forskjellige punkter når han har mulighet. Jeg må bare lytte, ta hans råd og prøve å følge i hans fotspor, avslutter høyrebacken.