Ble den 39. tenåringen som fikk sin debut under KloppEndelig fikk supporterne se Calvin Ramsay. Hovedpersonen selv var i skyene etter debuten

Høyrebacken kom inn på slutten mot Napoli tirsdag kveld.

Etter flere måneder med spekulasjoner fikk Liverpool tilslag på kjøp av Calvin Ramsay 19. juni, og hadde med det sikret seg en ung skotte som skulle være backup for Trent Alexander-Arnold og gi scouseren kamp om plassen.

Da sesongoppkjøringen skulle starte fant det medisinske støtteapparatet en ryggskade man ikke kjente til fra tidligeres, så det var først helt i slutten av september at 19-åringen fikk trene med sine nye lagkamerater. Uten en pre-season skulle det ta sin tid før han fikk mulighet til å vise seg frem på Anfield.

Etter å ha scoret i to U21-kamper den siste måneden, kom han inn mot Napoli, og spilte de tre siste minuttene av ordinær tid og de ti tilleggsminuttene for sin nye klubb.

– Jeg tror ikke jeg får sove i natt, jeg er bare glad, sa Ramsay i et intervju med LFCTV etter kampen.

En drøm som gikk i oppfyllelse

19-åringen hadde familien på plass på tribunen da han endelig fikk debuten sin for de røde.

– Jeg er bare glad for å ta tre poeng, og det å komme inn og få debuten min i Champions League er et spesielt øyeblikk for meg. Familien min var her også, og det gjør det enda mer spesielt, så jeg er fornøyd, sier Ramsay.

ENDELIG DEBUTERT: Calvin Ramsay fikk endelig debuten sin for Liverpool.

ENDELIG DEBUTERT: Calvin Ramsay fikk endelig debuten sin for Liverpool.

– Jeg var litt nervøs for å være ærlig. Siden jeg kom til klubben har jeg vært skadet, men jeg er bare glad for å være tilbake nå. Jeg har spilt noen kamper med U21-laget for å komme tilbake i form, så å kunne være tilbake i førstelagstroppen, komme inn, og ha familien min der… Det var et øyeblikk jeg ikke vil glemme.

At det var Champions League og på det høyeste nivået i klubbfotball gjorde ting litt ekstra spesielt.

– Det er vanskelig å beskrive. Det var en drøm som går i oppfyllelse, og noe jeg har drømt om siden jeg var barn. Det er bare utrolig å få spille i Champions League.

Trolig kan Ramsay få sin første start for de røde mot Derby i ligacupen om én uke.

– Jeg må bare fortsette å jobbe hardt på trening, og vise hva jeg kan gjøre. Dersom jeg fortsetter med det er jeg sikker på at jeg vil få flere sjanser. Champions League, Premier League, hva enn det vil være. Forhåpentligvis får jeg flere minutter.

39 tenåringer

Ifølge Michael Reid i Opta ble Ramsay, som fortsatt er 19 år, den 39. tenåringen som få sin debut under Jürgen Klopp. Klopp har med det gitt over dobbelt så mange tenåringer debuten sin som manageren på andreplass på listen, som er Bill Shankly med 19, skriver Reid. 

Det må tas med at åtte av disse debutene ble gitt i ligacupkvartfinalen mot Aston Villa i 2019, da de røde sendte førstelaget til VM for klubblag, men det var kun tre av spillerne som fikk den kampen som sin eneste førstelagskamp for Liverpool. Det var Tom Hill, Luis Longstaff og Jack Bearne, skriver Reid videre.

Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones, Neco Williams, Rhys Williams, Ben Woodburn, Harvey Elliott, Ki-Jana Hoever, Rhian Brewster og Dominic Solanke er andre eksempler på tenåringer som har fått førstelagsdebuten sin for Liverpool mens de fortsatt var tenåringer.