Liverpool FC Women vant sin tredje strake i cupen – med en ung debutant i mål

I FA Women’s Super League har de røde slitt – men i cupen går det veldig bra.

LFC Women - Blackburn 1-0

Liverpool FC Women har slitt i FA Women’s Super League, og har kun fem poeng etter åtte kamper. Laget er nummer 10 i ligaen med 12 lag. Men Matt Beards lag har tatt poeng i sine to siste ligakamper, mot Brighton og Reading, som begge har endt 3-3.

Søndag møtte de røde Blackburn i FA Women’s League Cup, også kalt Continental Cup etter dekksponsoren. Ligacupen på kvinnesiden er med gruppespill, der Liverpool topper er i gruppe med Manchester City, Leicester, Sunderland og Blackburn.

Blackburn spiller til daglig i FA WSL 2, nivå to i seriesystemet, og er nummer åtte av 12 lag. Det ble en ny cuptriumf for kvinnelaget.

Tre av tre

I september hentet de røde den 18 år gamle målvakten Faye Kirby fra byrival Everton, og mot Blackburn fikk hun debuten mellom stengene. Det endte med «clean sheet» og en god kamp, ifølge kamprapporten på liverpoolfc.com.

Jasmine Matthews sin heading ble kampens eneste mål på Prenton Park. Carla Humphrey gjorde forarbeidet, og Matthews stanget ballen i mål.

Liverpool dominerte i banespillet, men fikk ikke flere mål. Resultatet gjør at de røde har tre seire på tre kamper i cupen, før de møter Manchester City i siste gruppespillkamp i neste måned.

Liverpool FC Women: Kirby, Koivisto (Hinds, 45), Roberts, Robe, Silcock, Campbell, Matthews (Wardlaw 45), Kearns (Holland 65), Humphrey, Lawley (Stengel 45), Daniels (Van de Sanden 80).

Ubrukte reserver: Cumings, Fahey, Furness.