Nøkkelkamp for Nunez mens Alisson og Fabinho kan sikre avansementet

Andre runde i VM-gruppespillet rundes av mandag, og Liverpool har tre spillere som skal i aksjon.

Mandag skal andre runde av gruppespillet i VM gjøres ferdig, og mye står på spill. Først er det Kamerun og Serbia i gruppe G som skal kjempe om hvem som fremdeles kan ha et håp om å gå videre etter at begge tapte sin åpningskamp. Deretter møtes Sør-Korea og Ghana i gruppe H klokken 14. 

Klokken 17 skal manges forhåndsfavoritt Brasil i aksjon igjen, etter all sannsynlighet med Alisson Becker i buret. De skal møte Xherdan Shaqiri sitt Sveits. Begge lag vant sin åpningskamp og har muligheten til langt på vei å sikre seg avansementet til åttedelsfinalen. 

Fabinho måtte sitte på benken hele kampen da Alisson hadde en rolig dag på jobb i 2-0-seieren over Serbia forrige uke. Det skal bli spennende å se om førstnevnte kan få noen minutter i denne kampen, der brasilianerne må klare seg uten sin store stjerne Neymar. 

Enda mer spennende kan kampen som har avspark klokken 20 bli. Da skal Darwin Nunez og Uruguay møte Portugal til en meget viktig kamp i gruppe H. Uruguay fikk med seg et poeng fra sin første kamp mot Sør-Korea mens Portugal slo Ghana 3-2. Dermed bør Nunez og co minst ha med seg ett poeng om de skal ha alt i egne hender før den siste kampen mot Ghana. 

Nunez spilte 90 minutter mot Sør-Korea og var aktiv og god i det som var hans VM-debut. Kanskje kommer den første scoringen i kveld? 

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.