Samtalene med Bielsa skal ha brutt sammen. Nå ser den tidligere U23-assistenten ut til å få fast jobb

Bournemouth skal være i ferd med å ansette ny manager.

Helt siden Bournemouth sparket Scott Parker i etter 9-0-tapet på Anfield i august, har Gary O’Neil hatt jobben som midlertidig manager for «the Cherries».

39-åringen har tatt Bournemouth til 14. plass i Premier League, men det har ikke blitt lagt skjul på at klubben har vært på jakt etter en ny etablert manager. Marcelo Bielsa har vært et navn som har vært mye nevnt den siste tiden, men the Telegraph rapporterer nå at samtalene med den argentinske trenerlegenden har brutt sammen. 

Partene har diskutert mulighetene for en Premier League-retur for Bielsa, men det er nå utelukket, og det ligger an til at O’Neil får jobben permanent.

U23-assistent i Liverpool

O’Neil ble så sent som høsten 2020 ansatt som assistent for Barry Lewtas for Liverpools U23-lag. Det var hans første trenerjobb, etter at han avsluttet karrieren i 2019. Han ble værende i jobben til februar måned, da han dro videre til Bournemouth og ble del av trenerteamet under Jonathan Woodgate.

Woodgate har også vært ansatt i Liverpool FC i nyere tid, og hadde en speiderrolle i klubben en kort periode. Etter at Woodgate fikk sparken i Bournemouth, ble O’Neil med videre under Parker, før han fikk sin første sjanse som hovedtrener da samme mann ble sparket i august.

Bournemouth er i ferd med å bli overtatt av den amerikanske finansmannen Bill Foley, men salget av klubben har ikke gått gjennom ennå. O’Neil skal likevel bli støttet på overgangsmarkedet når vinduet åpner i januar, skriver Telegraph. Sørkystklubben har blitt linket en del til Nathaniel Phillips, som var med på å hjelpe klubben til opprykk forrige sesong, men da overgangsvinduet stengte i høst ble han i LFC som femtevalg på midtstopperplass.