– Henderson er en av de beste lederne jeg har spilt med

Harry Kane er mannen med kapteinsbindet for England – men han deler lederrollen.

Da England på overbevisende vis tok seg videre til kvartfinalen i VM søndag kveld, var det Liverpool-kaptein Jordan Henderson som scoret det første målet.

I starten av mesterskapet ble Gareth Southgate kritisert for å bruke den 32 år gamle veteranen, men nå virker det som at alt har snudd – og at de fleste ser hvilken verdi det er å ha med en spiller som har vunnet omtrent alt som er å vinne med kapteinsbindet på armen.

Jude Bellingham trakk frem Henderson etter kampen på søndag, og da kaptein Harry Kane satte seg ned med Josh Denzel og programmet «The Lions’ Den» fra Englands base i Doha, snakket han om visekapteinen.

– Jeg har alltid sagt at Henderson er en av de beste lederne jeg har spilt med. Han er veldig høylytt, løfter spillere til å prestere på sitt beste, og derfor har han vært så bra i de kampene han har spilt, sier Kane.

Hvor godt du kan høre Henderson på banen, selv foran fullsatte tribuner, er noe også TV-kommentatorene har merket seg og snakket om i dette mesterskapet.

– Han bryr seg ikke om hvem du er

Etter at Wayne Rooney ga seg for det engelske landslaget valgte Gareth Southgate seg Harry Kane som sin nye kaptein. Henderson ble lagets visekaptein. Og selv om Kane trolig aldri vil bli en favoritt blant Liverpool-supportere, sier han mye bra om de rødes kaptein etter åttendedelsfinalen mot Senegal.

– Han er utmerket både med og uten ballen. Han pusher alle, og med måten måten vi har presset på er det er fint å høre ham bak meg, sier Kane.

– Du trenger ulike ledertyper rundt i laget, og jeg mener at vi har det. Vi har fire-fem ulike personligheter og mennesker som har store personligheter. «Hendo» er en der det ikke betyr noe hvem du er eller hva du har gjort, han vil fortsette å presse deg. Som du så i går, så var det en glimrende prestasjon av ham, og det var fint å se ham score. Mye av det andre vi gjorde bra var takket være ham og rollen hans i laget.

Englands neste kamp i VM er lørdag kl. 20.00. Da venter Kylian Mbappé og Frankrike, i en kamp som vises på TV 2.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.