– Jeg husker alltid tapene bedre enn triumfene

Jordan Henderson bruker vonde minner som motivasjon, og 32-åringen er klar til å ta ansvar for England i jakten på VM-trofeet.

Jordan Henderson er nå inne i sitt sjette store mesterskap som landslagsspiller, og han har opplevd å ha fire forskjellige trenere på landslaget - Fabio Capello, Roy Hodgson, Sam Allardyce og Gareth Southgate.

Til sammen har det blitt 72 kamper for 32-åringen, og han er en viktig del av troppen til Southgate, som består av mange unge spillere.

Søndag er det åttendedelsfinale på menyen, og da kommer som alltid snakk om straffesparkkonkurranser opp. England har både gode og vonde minner fra straffekonker før. I fjor tapte de EM-finalen mot Italia etter å ha brent de avgjørende straffesparkene. I 2018 slo de Colombia i åttendedelsfinalen, selv om Henderson da misbrukte sitt straffespark.

Det har imidlertid ikke skremt ham fra å ta ansvar igjen.

– Vi øver på straffespark og normalt er det manageren som bestemmer hvem som skal ta, men jeg har tatt straffe før og vil alltid ta straffe om det trengs, sier han ifølge The Times.

Bruker vonde minner som motivasjon og lærdom

I sitt tredje VM reflekterer Henderson over de gode og vonde minnene så langt. 2014 ble en gedigen skuffelse, mens 2018 nesten ble en drøm da det sa stopp i semifinalen.

– Å spille i seks turneringer er en stor ære, og jeg har behandlet alle på samme måte - som om det er mitt siste, sier Henderson.

Det er spesielt de vonde minnene som sitter igjen med landslaget, legger han til.

– Jeg husker alltid tapene bedre enn triumfene. Tapene gjør mest vondt, og det er de som henger ved deg. Du forsøker å gjøre det godt igjen, men følelsen forsvinner aldri. Det er det som motiverer meg på banen, fordi det er de vonde øyeblikkene som gjør at du ønsker å bli bedre, sier han.

– Vi har hatt noen vonde opplevelser de siste turneringene, men det kan gjøre deg sterkere som lag, legger Liverpool-kapteinen til.

Tar ikke lett på Senegal

32-åringen og hans lag er favoritter i kampen mot Senegal på søndag, og i engelsk presse spekuleres det nå i om midtbanespilleren vil få tillit fra start ved siden av Jude Bellingham og Declan Rice, slik han gjorde mot Wales i gruppespillets siste kamp.
Selv vil han ikke høre snakk om hvem som er favoritter.

– Vi kommer uansett ikke til å ta lett på det. De savner selvfølgelig Sadio Mané, som er en utrolig spiller for dem, men de kom seg til sluttspillet uten ham. De vil komme til kampen med selvtillit. Senegal er vant til å vinne - de er afrikanske mestere, sier Henderson.

Englands viktigste våpen for å vinne er samholdet i troppen og viljen til å vinne, mener han.

– Troppen har aldri vært mer sammensveiset enn den er nå, sier han.

England - Senegal spilles søndag klokken 20 og vises på TV 2.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.