Seks røde klare for sluttspillet - slik spilles åttendedelsfinalene

Liverpools gjenværende representanter i VM har gode muligheter til å nå kvartfinalen.

Fredag måtte Darwin Nunez innse at hans første verdensmesterskap ikke ble slik han hadde drømt om. Uruguay gjorde jobben mot Ghana i skjebnekampen, men røk ut likevel fordi Sør-Korea tok en overraskende seier mot Portugal. De gikk videre fordi de scoret flere mål i gruppespillet enn det Uruguay klarte.

Dermed kan Nunez slutte seg til Liverpools treningsleir i Dubai tidligere enn han ønsket. Samtidig er de seks øvrige røde representantene i mesterskapet med videre, og de har gode muligheter til å ta ytterligere steg inn i sluttspillet.

Alle er favoritter

Vi kan faktisk hevde at alle de fire landslagene der det er Liverpool-spillere er favoritter til å ta seg til kvartfinalen.

Først ut er Virgil van Dijk og Nederland, som skal møte USA i den første kampen i sluttspillet lørdag klokken 16. Amerikanerne har vist seg å være en tøff motstander, men van Dijk og co må nok finne seg i å være favoritter. Skulle de vinne denne kampen venter Argentina eller Australia i kvartfinalen.

Søndag klokken 20 skal Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og England i aksjon mot Senegal. Vinner de den kampen er Frankrike eller Polen neste motstander. Det kan altså bli en rød duell i kvartfinalen hvis Ibrahima Konaté og Les Bleus gjør jobben tidligere på dagen. Den kampen spilles søndag klokken 16.

Til slutt er det de to brasilianerne som skal forsøke å ta seg videre, og Alisson og Fabinho sitt lag er store favoritter mot Sør-Korea mandag klokken 20. Vinneren der møter Japan eller Kroatia i kvartfinalen.

Slik spilles åttendedelsfinalene i VM:

Nederland - USA
England - Senegal
Frankrike - Polen
Argentina - Australia
Japan - Kroatia
Marokko - Spania
Brasil - Sør-Korea
Portugal - Sveits

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.