Liverpool-kapteinen viste stor omsorg for tidligere lagkamerat, som fikk et trist VM-sortí

Jordan Henderson tok affære etter å ha taklet en omtåket Neco Williams.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson fikk spille fra start i Englands avgjørende kamp mot Wales i gruppe B i VM, og på motsatt banehalvdel sto blant annet hans tidligere lagkamerat Neco Williams. 

England trakk det lengste strået i kampen, vant 3-0, og er klare for åttedelsfinale mot Senegal på søndag, mens waliserne endte sist i gruppen og må sette kursen hjemover allerede nå.

Dette har definitivt ikke vært Williams sitt mesterskap. Etter åpningskampen mot USA avslørte den tidligere Liverpool-backen at han hadde grått hele dagen, etter at han fikk beskjed om at hans bestefar hadde gått bort, og mot England måtte han motvillig og fortumlet forlate gressmatta allerede etter 36 minutter etter at han fikk en smell i hodet og man fryktet hjernerystelse. 

Fikk et knallhardt frispark i hodet

Nottingham Forest-spilleren fikk et knallhardt frispark fra Marcus Rashford i hodet. Han forsøkte først å spille videre, og ble noen minutter senere kontant stoppet i et angrep av tidligere lagkamerat Jordan Henderson. Hendo endte opp på ryggen av Williams, og det var da at Liverpool-kapteinen oppdaget at noe var galt fatt med sin gode kompis.

Midtbanespilleren stod bøyd over Williams i flere sekunder, for å sjekke at alt var bra med ham, før han ga Williams en god klem og signaliserte til Wales-benken at de måtte ta affære. Det ble raskt slått fast at Williams ikke kunne fortsette kampen, og han ble byttet ut til fordel for Burnley-backen Connor Roberts.

Williams var tydelig oppbrakt over at han ikke kunne fortsette kampen, og hadde tårer i øynene. Avgjørelsen om å bytte ham ut ble tatt 13 minutter etter at høyrebacken fikk det knallharde skuddet i hodet, og en som er irritert over det som skjedde var fotballekspert Alan Shearer. Den tidligere England-spissen er opptatt av at hjernerystelser tas på alvor innen fotballen, og mener at det må innføres midlertidige bytter slik at man kan sjekke om en spiller er ok med en gang. 

– Jeg vil si til IFAB at hva i all verden venter dere på? Alle blir satt under press for å ta en avgjørelse. Du har leger og fysioterapeuter ute på banen som forsøker å kjøpe tid. Dersom de hadde fått ta ham av banen i ti minutter for å undersøke ham skikkelig, og kunne sette inn en annen spiller i mellomtiden, hadde de sluppet å bli satt under et så stort press. Det er ikke noe å lure på. Gjør det nå, uttalte Shearer på BBC One.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.