Henderson fikk sine første minutter i VM for et England som skuffet

Jordan Henderson erstattet Jude Bellingham, i en kamp der USA overrasket veldig positivt.

England - USA 0-0

Gareth Southgate gjorde ingen endringer på laget som knuste Iran på mandag, og ga de samme 11 tillit mot USA fredag kveld.

Det betydde at begge Liverpool-spillerne satt på benken fra start. Verken Jordan Henderson eller Trent Alexander-Arnold fikk spilletid i den første kampen.

England så ut til å få seg en overraskelse mot USA, som var fulle i energi. De yppet seg skikkelig. USA presset og løp mer enn det engelske stjernegalleriet, og hadde de største sjansene i kampen.

Det var USA som var det førende laget, da Southgate valgte å sette inn Jordan Henderson for Jude Bellingham etter 68 minutter. Bellingham, som var så god mot Iran, var tydeligvis en del av kampplanen til USA, som ikke lot ham få fred på midten. Henderson gjorde sakene sine greit i de minuttene han spilte, i sin 71. landskamp.

Harry Kane fikk en stor mulighet til å bli matchvinner på overtid, men headingen hans gikk til side for mål.

Alt i alt var det en veldig tam forestilling av engelskmennene – men med fire poeng leder de gruppa før den siste gruppespillkampen mot Wales på tirsdag.

Alexander-Arnold ble igjen sittende på benken gjennom hele kampen.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.