Trent og Henderson tatt ut til VM

Englands tropp ble offentliggjort torsdag ettermiddag.

I dag tok Gareth Southgate ut to nye Liverpool-spillere til vinter-VM i Qatar.

Den engelske troppen består av: 

Målvakter: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal).

Forsvar: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton, utlånt til Everton), Eric Dier (Tottenham), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Arsenal).

Midtbane: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham).

Angrep: Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), James Maddison (Leicester), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle).

Det betyr at de tidlige rapportene om at James Maddison skulle bli vraket ikke stemte. Derimot var det ikke plass til spillere som Dean Henderson, Jarrod Bowen, James Ward-Prowse, Ivan Toney, Ollie Watkins, Jadon Sancho, Tammy Abraham, Dominic Calvert-Lewin, Fikayo Tomori og Marc Guehi.

Phillips tilbake, ingen James

Southgate vil være glad for å ha City-duoen Walker og Phillips, som begge har slitt med skade denne sesongen, med igjen. Kun Sterling og Kane har spilt mer under 52-åringen, og Kalvin Phillips ble stemt frem som årets spiller etter EM i 2021.

En av Alexander-Arnolds fremste konkurrenter, Chelseas Reece James, ble ikke valgt på grunn av skadesituasjonen.

– Det er for mange ukjente variabler på veien tilbake. Og det er litt arrogant å ta med noen som ikke er tilgjengelig for gruppespillet, uttalte Southgate på pressekonferansen.

«Three Lions» sine 26 utvalgte har et snitt på 26 år og 32 landslagkamper (opp fra 21 i Russland-VM i 2018).

England starter mesterskapet den 21. november mot Iran, før de skal opp mot USA (25.11) og Wales (29.11).