– Jeg ser ikke noen grunn til at dette skal bli mitt siste VM

32 år gamle Jordan Henderson har ambisjoner om å spille i VM også om fire år.

Jordan Henderson har gjort et intervju med ITV, der journalisten åpner med at dette verdensmesterskapet er hans tredje, og trolig hans siste.

– Wow, du kaster den ut ja! Jeg har sett mange 36-åringer spille i VM, så jeg ser ikke noen grunn til at det skal bli mitt siste VM, lyder responsen fra Liverpool-kapteinen.

– Du vet aldri hva som vil bli ditt siste VM, selv når det er 21, 26 eller uansett alder. Det er ikke så ofte det spilles VM, så hver gang jeg har spilt i et VM-sluttspill har jeg behandlet det som om det har vært mitt siste, og dette VM blir ikke noe annerledes, legger han til.

England spiller sin første kamp i gruppe B mot Iran mandag ettermiddag. USA og Wales er de to andre lagene i gruppen, så engelskmennene er klare favoritter til å ta seg videre til åttendedelsfinalene.

70 landskamper

I et intervju med Mirror i september ville ikke Henderson høre snakk om å legge opp på landslaget. Liverpool-kapteinen mente at han fremdeles har mye å gi som landslagsspiller.

Hendo står bokført med 70 landskamper. Dette blir hans sjette store mesterskap sammen med England. 32-åringen har mye erfaring med flagget på brystet, men sulten er fremdeles den samme som da han fikk sin landslagsdebut for nesten tolv år siden. 

I intervjuet ble han spurt om VM i Qatar blir hans siste mulighet til å vinne et trofé med landslaget. 

– Jeg håper ikke det! Jeg føler meg fremdeles bra. Jeg trenger ikke se så langt frem i tid, for jeg tror vi har en stor mulighet i VM. Vi har gjort det bra i de forrige mesterskapene, og forhåpentligvis kan vi ta med oss lærdommen derfra, sa Liverpool-kapteinen. 

Han har vunnet alt som er å vinne på klubbnivå og vært nære på både i EM og VM under Gareth Southgates ledelse på landslaget. Som en av trenerens mest betrodde menn håper han å få noen flere år for «Three Lions». 

TRENER I DOHA: Jordan Henderson i duell med Phil Foden under en treningsøkt denne uken.

TRENER I DOHA: Jordan Henderson i duell med Phil Foden under en treningsøkt denne uken.

– Noen spillere er på landslaget i en alder av 36 og 37 år, så det kommer an på hvordan man føler seg fysisk. Jeg føler meg veldig bra. Forrige sesong spilte jeg flere kamper enn noen andre i Europa. Hvis jeg ikke hadde vært motivert hadde jeg ikke vært her, men det er alltid like spennende å bli kalt inn i troppen. Jeg har fremdeles mye å bidra med, og frem til det endrer seg ser jeg ingen grunn til å snakke om å gi seg.

Har ikke vunnet siden 1966

Det engelske landslaget har kommet tomhendt hjem fra VM hver eneste gang siden 1966, men har sjelden vært nærmere enn under Southgate. 

Henderson tror en opptur kan være i emning. 

– Jeg føler alltid at vi har en mulighet til å vinne. Drømmen om og muligheten til å oppnå noe stort har alltid vært der. 

Skuffelsene på veien velger han å bruke til noe positivt. 

– Det handler om spenning, adrenalin og erfaringer fra tidligere turneringer. Vi vil skape flere minner, og for å klare det må vi treffe hundre prosent på alt vi gjør både på og utenfor banen. Da kan vi ha en mulighet.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.