Den påtroppende Wigan-manageren var en kulthelt på Anfield

Wigan med et overraskende valg av ny manager.

Steven Gerrard var bookmakernes soleklare favoritt til å få den ledige managerjobben i Wigan Athletic, men mannen som nå ser ut til å få jobben sto ikke engang på bookmakernes liste med 15 kandidater.

Det ser nemlig ut til at det blir tidligere Liverpool-spiller Kolo Toure som får jobben i Wigan, etter at Leam Richardson fikk sparken i forrige uke. Dette er i så fall et svært overraskende valg.

Wigan Today opplyser at den tidlligere Liverpool-forsvareren fremsto som den beste av rundt et dusin kandidater som har vært på jobbintervju de siste tre dagene.

Lokalavisen mener at Toure også er den dyreste av alle kandidatene, da Wigan må betale kompensasjon til Leicester City, hvor ivorianeren for tiden er førstelagstrener.

Kolo Toure har jobbet som trener under Brendan Rodgers både i Celtic og Leicester, og hele hans trenerkarriere har dermed vært under den tidligere Liverpool-manageren. Mesteparten av trenerkarrieren har vært i Leicester, dit han kom i 2019.

Flere Leicester-trenere kan bli med til Lancashire

Arsenal-legenden Toure er førstevalget til et samlet Wigan-styre etter noen hektiske dager. Tidligere Blackpool-manager og assistentmanager i Aston Villa under Steven Gerrard, Neil Critchley, Everton-ikonet Duncan Ferguson, Steven Gerrard og Wigan-legenden Shaun Maloney har alle vært favoritter til jobben på et eller annet tidspunkt, men Wigan-formann Talal Al Hammad og den øvrige ledelsen i Lancashire-klubben ser altså ut til å trekke en joker ut av ermet.

LeicestershireLive melder at Toure kan komme til å ta med seg et par av sine trenerkolleger i Leicester til sin stab i Wigan, noe Leicester nå forebreder seg på. Adam Sadler kan bli Toures assistent-manager, mens Leicesters U18-trener Adam Barradell er en annen kandidat.

Kolo Toure hadde en flott spillerkarriere. Han vant Premier League og FA-cupen to ganger med Arsenal, før han hjalp Manchester City til ligatittelen i 2012. Ivorianeren sluttet seg til Liverpool i 2013, og fikk nærmest kultstatus på Anfield. I løpet av sine tre år på Merseyside spilte han 71 kamper og scoret ett mål. I 2015/16-sesongen hjalp han Jürgen Klopps lag til ligacupfinalen og Europa League-finalen. 

Toure avsluttet spillerkarrieren i Celtic før han sluttet seg til Brendan Rodgers sin trenerstab i den skotske klubben. Han fulgte Rodgers til Leicester i 2019, og duoen ledet blåtrøyene til en FA-cuptriumf i 2021.