Håper Gerrard tar seg tid til å lade batteriene

Jürgen Klopp er sikker på at Steven Gerrard kommer sterkere tilbake - men ber kameraten ta en periode med fri etter å ha mistet jobben i Aston Villa.

– Nå håper jeg at han tar en periode med fri. Han har stort sett jobbet hele tiden etter at han la opp som spiller, så nå vil det kanskje være lurt å ta litt tid for seg selv og lade batteriene, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse fredag. 

Steven Gerrards første managerjobb i Premier League varte ikke en gang i et år. Etter en lovende start ble det etter hvert for langt mellom de gode resultatene, og presset på scouseren har økt og økt etter en svak sesongstart. 

Torsdagens bortekamp mot Fulham ble dråpen. Alt som kunne gå galt gikk galt for Gerrards lag, som tapte 3-0 etter et rødt kort som nå har blitt bekreftet var feilaktig, et selvmål og illsinte bortesupportere. En time etter kampslutt var Liverpool-legenden sparket fra jobben. 

– Jeg er sikker på at han kommer sterkere tilbake, sa Klopp om sin kollega.

– Stevie kommer alltid tilbake

Møtene mellom de to endte med ettmålsseier til Klopp og Liverpool i begge oppgjørene forrige sesong, og tyskeren er veldig tydelig på at han har tro på Gerrards ferdigheter som manager. 

– Mange store managere har vært nødt til å forlate klubber av ulike grunner, og noen av de beste har gjort det ganske ofte i løpet av sine karrierer. De har tatt lærdom av det, fått nye jobber og gjort det bedre. Steven kommer garantert tilbake, sa Klopp. 

– Dere kjenner Stevie bedre enn jeg gjør, og han har alltid vist at han kommer tilbake. Dette blir ikke annerledes, la han til.

Klopp og Gerrard jobbet sammen i Liverpool da sistnevnte så smått begynte sin trenerkarriere på Liverpools akademi, og Klopp sier at de to har et vennskapelig forhold selv om de ikke møtes altfor ofte. 

– Jeg kan forstå at han er skuffet fordi han hadde ambisjoner med Aston Villa. Men vi trenger ikke bekymre oss for Stevie. Han har vært lenge nok i gamet, og slikt kan skje, sa Liverpool-manageren.

«Coutinho kan ha vært Gerrards største tabbe»

The Telegraphs stjernereportere Matt Law, John Percy og Sam Wallace har i en artikkel tatt for seg Gerrards nedtur i Aston Villa. De tror den permanente signeringen av Philippe Coutinho var med på å ødelegge for scouseren. Brasilianeren har hatt en fryktelig sesong så langt for laget som bare har scoret sju ganger.

«Avgjørelsen om å signere Philippe Coutinho permanent kan ha vært Gerrards mest profilerte tabbe, men så godt som alle store avgjørelser han tok i Villa slo tilbake på ham», skriver avisen og viser blant annet til at avgjørelsen om å benke høyreback Matt Cash til fordel for midtstopper Ezri Konsa torsdag kveld.

De skriver også at Gerrard var for sta i sine laguttak, og at han ikke belønnet spillere som gjorde viktige bidrag med spilletid i de neste kampene. Han valgte i sommer også å frata Tyrone Mings kapteinsbindet til fordel for John McGinn, og samtidig vrake midtstopperen. 

Skadene til sommersigneringene Diego Carlos, Lucas Digne og Boubacar Kamara har heller ikke hjulpet Gerrard.

The Telegraph legger til at Gerrard og sportsdirektør Johan Lange skal ha hatt et kjølig forhold, og at daglig leder Christian Purslow også har vært stille når det har buttet resultatmessig. 

Gerrard kan heldigvis trøste seg med at 42 år er ungt for en manager, og nye jobber vil nok også dukke opp hele tiden. Han er tredje Premier League-manager til å miste jobben denne sesongen.