– Måtte gi ham en klem

Jürgen Klopp føler med langtidsskadde Diogo Jota, men er samtidig imponert over portugiserens innstilling.

Tidligere denne uken ble det kjent at Diogo Jota kommer til å være ute i flere måneder som følge av skaden i leggen han pådro seg på overtid i den strålende kampen mot Manchester City. 

Det medfører at han ikke bare går glipp av viktige kamper med Liverpool. Drømmen om å representere Portugal i årets VM er også knust. 

Likevel kan Jürgen Klopp avsløre at 25-åringen tar situasjonen med fatning. 

– Han er virkelig en tøffing, det er utrolig. Han kom inn på krykkene i går og ville ta meg i hånda, men jeg måtte gi ham en klem. Jeg sa at det var mest for min egen del jeg gjorde det, for hele situasjonen er så synd - hvordan det skjedde, at det i det hele tatt skjedde og når det skjedde, og så videre, sier Klopp til liverpoolfc.com.

– En rollemodell

Jota var akkurat i ferd med å finne formen igjen etter en annen skade, som førte til at han gikk glipp av hele sesongoppkjøringen. Angrepsspilleren rakk bare å starte to ligakamper før den nye skaden kom, og ventetiden for å juble for en scoring for Liverpool igjen blir nå enda lenger.

– Men han er utrolig sterk. Han er virkelig en rollemodell der. Han innser at det ikke er noe å gjøre med situasjonen, og at det bare er å gjøre det beste ut av det, sier Klopp.

– Vi skal selvfølgelig gi han all støtten han trenger. Perioden med opptrening kan virke ensom for en profesjonell fotballspiller. Du er mye på treningsfeltet, men ventetiden er lang hjemme også. Heldigvis har han et barn, en kone og hunder til å passe på ham, så han er i gode hender, sier manageren.

Han er etter hvert blitt vant til å se spillere ryke på langtidsskader i løpet av tiden i Liverpool, og holdningen er alltid den samme.

– Som jeg har sagt før: vi skal vente på ham som en god kone venter på sin mann i fengsel, sier Klopp.

Jota kan i det minste få selskap av midtbanespiller Arthur i opptreningsfasen. Også han er ute med skade i flere måneder.