Gamle kjenninger, store pengesummer og tre lån - dette er de 22 Forest-spillerne som sørget for en knusende rekord

Nottingham Forest var ekstremt aktive i sommer, men det er ikke mange av de 22 signeringene som har slått til.

Noen klubber har som strategi å gi spillerne og laget som rykket opp en mulighet til å vise hva de duger til i Premier League. Andre velger en mellomting der de lar kjernen i laget bli, men sper på med noen nye navn for å forsterke troppen. Mens noen velger å sette sammen et helt nytt lag for å være godt nok rustet til tilværelsen på øverste nivå. 

Nottingham Forest tilhører definitivt den siste gruppen. I sommer flesket de til med hele 22 signeringer - altså nok til å fylle to lag. 

Så langt kan vel ikke klubbens strategi sies å være en stor suksess, all den tid de ligger på sisteplass på tabellen. Men manager Steve Cooper har til sitt forsvar ikke rukket å prøve ut alle spillerne i alle konstellasjoner, og kanskje blir det bedre med tiden. 

Det skal også legges til at Forest mistet en hel del spillere - om lag 20 i tallet - og at de derfor var nødt til å hente mange. Men 22 er ny britisk rekord, ifølge ESPN, og flere enn det Liverpool, Manchester United, Manchester City og Arsenal hentet til sammen i sommer.

I denne saken skal vi se litt nærmere på hvem det er den tradisjonsrike klubben har hentet inn før sesongen, og hvordan det har gått med dem.

Tidligere røde

Et av de store kjøpene denne sommeren, og i nærheten av klubbrekord hva gjelder overgangssum på det tidspunktet, var backen Neco Williams (1) fra Liverpool. Det var lenge kjent at waliseren ønsket seg en ny klubb i jakten på mer spilletid, og til slutt falt valget på Nottingham Forest. Prislappen skal ha vært på om lag 17 millioner pund. 

21-åringen har fått det han ønsket seg - nemlig fast plass i laget. Han har startet ti av elleve ligakamper for sin nye klubb. Og etter hvert som Cooper har prøvd ut nye ideer og formasjoner, har den tidligere Liverpool-spilleren blitt benyttet i flere posisjoner. Både høyreback, høyre vingback og senest som venstreback. 

Så langt har det ikke blitt noen målgivende pasninger for den unge backen som kan se frem til å spille VM for Wales senere i høst. 

Et annet storkjøp, og sommerens aller første, var Taiwo Awoniyi (2). Nigerianeren forlot Liverpool til fordel for Union Berlin i fjor sommer og ble en stor suksess for de høytflyvende tyskerne. Det førte til at han ble Forests første av flere rekordkjøp i sommer - for omtrent samme pris som Williams. 

Etter å ha scoret 15 seriemål i Bundesliga forrige sesong åpnet Awoniyi godt i sin nye klubb, da han ble matchvinner i lagets eneste ligaseier så langt, 1-0-seieren over West Ham i andre serierunde. 

Det har blitt én scoring til, men de siste ukene har det blitt mindre spilletid for 25-åringen, og i bortekampene mot Wolves og Brighton har han bare fått tolv minutter på banen til sammen.

Mange millioner

Når over 160 millioner pund er svidd av, og den dyreste spilleren kostet mellom 25 og 30 millioner pund, skjønner man at det må bli en del spillere til sammen. 

Nottingham Forests sommerkjøp: 

Morgan Gibbs-White, Wolves, £25M+£17,5M
Emmanuel Dennis, Watford, £20M
Taiwo Awoniyi, Union Berlin, £18,5M
Neco Williams, Liverpool, £17M
Orel Mangala, Stuttart £12,75M
Moussa Niakhate, Mainz, £9M
Giulian Biancone, Troyes, £9M
Remo Freuler, Atalanta, £9M
Omar Richards, Bayern München, £7,7M
Lewis O'Brien, Huddersfield, £5,3M
Harry Toffolo, Huddersfield, £5,3M
Josh Bowler, Blackpool, £4M
Ui-jo Hwang, Bordeaux, £3,60M
Willy Boly, Wolverhampton, £2,34M
Brandon Aguilera, Alajuelense, £855 000
Wayne Hennessey, Burnley, ukjent sum
Ryan Hammond, Millwall, gratis
Jesse Lingard, Manchester United, gratis
Dean Henderson, Manchester United, lån
Cheikhou Kouyaté, Crystal Palace, gratis
Renan Lodi, Atletico Madrid, lån
Loic Bade, Olympiakos, lån

Sommerens aller dyreste signering for Forest var den offensive midtbanespilleren Morgan Gibbs-White (3) fra Wolverhampton. Prislappen sies ifølge en rekke kilder å være på mellom 25 og 30 millioner pund, men den kan stige til over 40 millioner dersom ulike klausuler blir oppfylt. 22-åringen har notert to målgivende pasninger på ni kamper for sin nye klubb.

Emmanuel Dennis (4) er den andre som kostet over 20 millioner pund, eller rettere sagt ganske så nøyaktig 20 millioner. Awoniyis landsmann imponerte for nedrykkslaget Watford i fjor og ble hentet inn for å styrke angrepet. Med ett mål på syv kamper så langt kan han ikke sies å være en umiddelbar suksess. 

Om lag 30 millioner pund ble til sammen brukt på en trio fra tysk fotball - den defensive midtbanespilleren Orel Mangala (5) fra Stuttgart, midtstopperen Moussa Niakhaté (6) fra Mainz og backen Omar Richards (7) fra Bayern München. Dette er tre spillere som har slitt med skader, og til sammen har de bare spilt åtte kamper for sin nye klubb. Sistnevnte har ikke en gang spilt et eneste minutt på grunn av skade.

Også i fransk fotball fant Forest noen spillere. En av mange backer som ble hentet inn var Guilian Biancone (8) fra Troyes. 22-åringen kostet ni millioner pund, men har så langt bare spilt 17 minutter med ligafotball i Premier League. Sør-koreanske Hwang Ui-Jo (9) ble hentet fra Bordeaux for litt over tre millioner pund, men spissen ble umiddelbart lånt ut til Forests samarbeidsklubb Olympiakos.

De øvrige spillerne som ble hentet for en overgangssum i sommer var Remo Freuler (10) fra Atalanta, duoen Lewis O'Brien (11) og Harry Toffolo (12) fra Huddersfield, Josh Bowler (13) fra Blackpool, Willy Boly (14) fra Wolverhampton og Brandon Aguilera (15) fra Alajuelense. 

Lån og gratisoverganger

Forest viste at de hadde en lommebok full av penger, men når man skal ha 22 spillere, er det ikke mulig å bruke penger på alle. Da kan lån og gratisoverganger være veien å gå. 

For eksempel fikk de inn to nye keepere på denne måten. Dean Henderson (16) er lånt inn fra Manchester United ut sesongen, og har vist at den beste måten å score på ham på er med langskudd. Veteranen Wayne Hennessey (17) kom gratis fra Burnley.

En annen profilert spiller som ble hentet inn i sommer er Jesse Lingard (18), som kom gratis fra Manchester United. Med null målpoeng på ni kamper har ikke han blitt noen stor suksess. Da har det gått litt bedre med veteranen Cheikhou Kouyaté (19), som ble hentet fra Crystal Palace på bosman. 

Den siste gratisovergangen er også den beste, og som oppsummerer overgangssommeren godt - nemlig høyrebacken Serge Aurier (20), som ble hentet inn etter at vinduet hadde stengt. 

De to siste overgangene i en lang liste kom inn på lån. Forsvarsspilleren Loic Bade (21) fra Rennes har ikke fått spille for Nottingham Forest så langt, mens venstrebacken Renan Lodi (22) fra Atletico Madrid for øyeblikket er skadet. 

I kampen mot Brighton i midtuken stilte Forest bare med syv av sine nysigneringer fra start. Steve Cook, Scott McKenna, Ryan Yates og Brennan Johnson har klart å beholde sine plasser i laget, og etter 0-0 kan de fort få fornyet tillit når Liverpool kommer på besøk på lørdag.