Tror de to neste kampene vil avgjøre Gerrards skjebne

Steven Gerrard er under enormt press i Aston Villa.

De fleste bettingselskaper har nå Steven Gerrard som favoritt til å bli neste Premier League-manager til å få sparken. Etter helgens hjemmetap mot Chelsea, der Aston Villa tapte som følge av voldsomt sjansesløseri kombinert med personlige feil, har det blitt rapportert at klubben allerede er i gang med jakten på scouserens eventuelle erstatter. 

Ifølge The Telegraph er Mauricio Pocchetino mannen klubben ønsker å hente dersom ikke Gerrard klarer å snu den vonde trenden som bare har gitt sju scoringer og ni poeng på sesongens ti første kamper. 

Lokalavisen Birmingham Mail tror Gerrard nå er inne i en skjebneuke, der det er «vinn eller forsvinn» som gjelder. 

To kamper å redde jobben på

Villa spiller borte mot Fulham på torsdag og hjemme mot Brentford på søndag. Birmingham Mail-skribent Ashley Preece skriver at Liverpool-legendens fremtid trolig kommer til å bli avgjort av resultatene i de to kampene. Med seks poeng der kan han ha kjøpt seg nok tid til i det minste å overleve minst ett år i jobben. 

Gerrard startet godt etter å ha blitt ansatt sent i fjor høst og klarte tidlig å fullføre oppdraget som gikk ut på å redde plassen i Premier League, men har slitt med å få sving på Villa-laget i hele 2022. 

– Jeg ville vært dum om jeg ikke kjente til hvor vi er, og det aksepterer jeg. Jeg gjemmer meg ikke for kritikken. Jeg kunne høre ropene som kom fra tribunen bak benken, selv om jeg ikke tror alle var personlig rettet mot meg, sa Gerrard etter hjemmetapet i helgen. 

– Du trenger ikke fortelle meg hvilken situasjon jeg er i. Det må jeg bare akseptere, samtidig som jeg gjør alt jeg kan for å snu oppfatningen til supporterne, sa han.