Gomez kan ha spilt seg inn i VM-diskusjonen

Kan være løsningen på Englands stopperproblemer.

Få har vurdert Joe Gomez som et reelt alternativ for England i vinterens VM, men storspillet mot Manchester City har gjort at Liverpool-stopperen nå har blitt lansert som løsningen på Gareth Southgates problemer i forsvaret.

Skaden til John Stones og kombinasjonen av skade, formsvikt og lite spilletid for Harry Maguire har gjort at noen av Southgates mest betrodde menn ikke er helt til å stole på en måned før mesterskapet sparkes i gang. 

Samtidig er det usikkerhet på backplassen som følge av skadene til Reece James og Kyle Walker, og en mann som kan bekle begge posisjoner er nettopp Gomez. 

Snakket med Southgate

25-åringen står utrolig nok bare med elleve landskamper for England, og ingen kamper i et stort mesterskap. Både VM 2018 og EM 2021 ble ødelagt av skader. 

I sommer uttalte forsvarsspilleren at VM i Qatar var et mål, og at han hadde snakket sammen med Southgate, som han har et godt forhold til etter tiden sammen på U21-landslaget. 

– Jeg har snakket med både Gareth og assistenten Steve Holland, og de har fulgt meg opp veldig godt. Målet mitt er å spille godt på klubblaget, og det må være mitt fokus. Det er et VM-år, og jeg føler jo jeg har gått glipp av noen store turneringer tidligere - da stort sett takket være skader, sa han til Liverpool Echo

– Det var vanskelig å se EM fra sofaen, og jeg føler at jeg kunne hatt noe å bidra med både der og i VM, sa han. 

Gomez startet sesongen godt før en fryktelig kamp mot Napoli ødela mye av inntrykket. Men søndag var han tilbake på sitt aller beste, og med skader på Joel Matip og Ibrahima Konaté vil han nok få flere muligheter til å vise seg frem de neste ukene. 

Ikke spilt på to år

Det er nå over to år siden sist Gomez spilte for England. Hans forrige langtidsskade kom på trening med landslaget i november 2020, og siden den gang har han ikke spilt nok for Liverpool til å gjøre seg verdig en plass i Southgate sin tropp. 

Derfor har han knapt blitt nevnt som et alternativ i VM, men nå kan Liverpool ende opp med å få tre representanter i England-troppen. Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson virker som trygge kort slik situasjonen er for øyeblikket.