Henderson oppgitt over fotballforbundets tidsbruk og krever endring

Det tok 17 dager før Jordan Henderson ble renvasket for rasismeanklagen Gabriel rettet mot Liverpool-kapteinen.

Da Jordan Henderson ble beskyldt for å ha kommet med en rasistisk bemerkning av Arsenal-forsvarer Gabriel i oktober tok det nesten tre uker før Liverpool-kapteinen ble frikjent. Henderson mener at etterforskningen tok alt for lang tid, og krever at fotballforbundet prioriterer denne type saker slik at man får en raskere avgjørelse, melder Daily Mail.

Henderson og Gabriel røk i tottene på hverandre etter at Arsenal fikk et straffespark mot slutten av Liverpools 3-2-tap på Emirates Stadium i oktober. Flere spillere ble involvert, og det ble også dommer Michael Oliver, som tilkalte seg begge lags managere for å fortelle hva han var blitt fortalt. Han inkluderte så hendelsen i sin kamprapport til fotballforbundet.

En misforståelse

Gabriel misforstod hva Liverpool-kapteinen sa, og hevdet at Henderson hadde brukt et rasistisk portugisisk ord, noe som førte til en etterforskning fra fotballforbundets side.

Ifølge Martin Samuel i Daily Mail skal Henderson ha forklart at han hadde kalt brasilianeren «a fucking idiot» – eller «en jævla idiot» på godt norsk. Brasilianeren skal ha trodd Henderson brukte et annet, mye verre portugisisk ord. 

Liverpool-kapteinen ble til slutt frikjent for de falske anklagene som ble rettet mot ham. Fotballforbundet konkluderte med at Gabriels anklage var gjort i god tro, og at ingen av spillerne derfor hadde noe å stå til rette for. Dette skjedde etter vitneforklaringer fra begge spillerne og seks andre øyevitner ute på banen. Ingen andre hadde hørt den påståtte rasistiske bemerkningen. Fotballforbundet har gjennomgått situasjonen med vitnene, studerte situasjonen fra en rekke kameravinkler og benyttet seg av eksperter som kan lese på leppene.

En belastning at saken tok så lang tid

Hele prosessen tok 17 dager, noe som Henderson forståelig nok var oppbrakt over. Han likte selvsagt ikke å ha en slik beskyldning hengende over seg i så lang tid. Hendo var også ifølge Daily Mail bekymret for hvordan sendrektigheten i prosessen påvirket Gabriel, etter å ha sett hvordan rasisme har preget med- og motspillere tidligere.

Henderson ønsker derfor at fotballforbundet nå sørger for at denne type saker blir håndert og avgjort i løpet av bare noen få dager for fremtiden.