«Et øyeblikk som vil være med meg for alltid»

Les hva Jordan Henderson skriver i kampprogrammet før kveldens møte med Derby.

«Jeg tviler ikke på at det vil være veldig mange folk på Anfield i kveld som har mange gode minner fra vår deltakelse i Carabao Cup forrige sesong. Etter å ha vunnet trofeet er dette en turnering som betyr veldig mye for alle med tilknytning til Liverpool, så det er flott å kunne ta fatt på en ny sesong i turneringen». 

«Det faktum at vi vant cupen tidligere i år taler for seg. Jeg var heldig som fikk æren av å løfte trofeet, og det er et øyeblikk som vil være med meg for alltid». 

«Med tanke på hvor vanskelig det er å vinne en turnering, er det selve seieren som sitter igjen hos mange. Men jeg kan ikke la være å tenke på alt som skjedde i oppbygningen til den uforglemmelige dagen på Wembley, og det burde bli like godt husket». 

«Grunnen til det er enkel. Hvis du går gjennom hver runde fra forrige sesong og ser på hvem som spilte, resultatene vi hadde og hvordan alle dro i samme retning på og utenfor banen, er det tydelig at suksessen ble bygd på fundamenter fra hele klubben». 

«Hvor enn du snudde deg var det noen som gjorde sitt bidra, fra unge spillere til profesjonelle seniorer og alle i mellom. Derfor ga det oss så mye glede», skriver Henderson.

De unge får sjansen

«Det er alltid noen som kommer med kritikk når lagoppstillingene kommer i enkelte cupkamper, med anklager om at lag ikke tar turneringen seriøst. Jeg kan ikke snakke for alle, men hvis du ser på hva vi gjorde forrige sesong, er det helt motsatt - vi tok det veldig seriøst».

«I en hektisk terminliste benyttet vi muligheten til å gi unge spillere verdifull erfaring på høyeste nivå. Da tiden var inne og situasjonen krevde det, så manageren til seniorspillerne». 

«I hver eneste runde spilte vi med ett mål - å komme oss videre. Uansett hvor utfordrende situasjonen var, kjempet vi videre, og du finner ikke et bedre eksempel enn da vi reiste oss mot Leicester og gikk til semifinalen». 

«Derby vil ha sine egne grunner til å gjøre Carabao Cup til en spesiell turnering denne sesongen, og de ser på turen til Anfield som en anledning til å markere seg». 

«Jeg vet at de er i League One for øyeblikket, men ingen bør være i tvil om hvor stor klubb Derby er og hvilken stolte historie de har i engelsk fotball. Jeg forventer at supporterne deres vil fylle borteseksjonen og ta med seg lidenskapen til en underdog, så vi forventer en skikkelig cupkamp med alt det innebærer», skriver Henderson.

Liverpool - Derby har avspark onsdag klokken 21 og vises på V Sport 2 og Viaplay.