– Det er mye å kjempe for og det er mye som kan oppnås

Jordan Henderson vektla Liverpools muligheter denne sesongen i dagens kampprogram.

Liverpools kaptein Jordan Henderson har som vanlig sin egen spalte i kampprogrammet før ettermiddagens kamp mot Southampton.

Inn mot helgens kamp valgte 32-åringen å fokusere på fremgangen laget har vist de siste ukene. I uken avanserte Anfield-klubben til fjerde runde i ligacupen, og forrige helg endte det med en sterk borteseier mot Tottenham i London. Før den kampen ble gikk også Napoli på sin første smell for sesongen.

– De tre kampene var vanskelige på hver sin måte, men vi kom oss igjennom alle, og dette sier mye om hvordan vi har taklet situasjonen, mener Henderson.

Inn mot dagens kamp ligger Liverpool på en åttendeplass, med syv poeng opp til Tottenham på Champions League-plass.

– Det har vært en vanskelig periode for oss. Det er det ingen tvil om. Jeg tror vi alle kan se tilbake på det med en følelse av at vi kunne og burde gjort det bedre, både kollektivt og individuelt.

SEIER: Darwin Nunez og Mohamed Salah kunne juble for tre poeng mot Tottenham forrige helg.

SEIER: Darwin Nunez og Mohamed Salah kunne juble for tre poeng mot Tottenham forrige helg.

Jordan Henderson er en av stadig færre Liverpool-spillere som vet godt hvordan det er å være i motgang. Sunderland-gutten ankom de røde i 2011. Da var ikke klubben på samme sted som den har vært under Jürgen Klopp.

– Det har vært en utfordring, men en stor del av å være en spiller for denne klubben er å takle denne typen problemer og finne en måte å endre på det, slik vi har gjort de siste ukene, fortsetter han.

For øyeblikket står Henderson og resten av troppen med tre strake seire i alle turneringer. Da Napoli kom på besøk i slutten av oktober kom de røde fra et begredelig 1-2 tap mot Leeds på Anfield.

– Alle de tre kampene var vanskelige, med tanke på formen vår, som definitivt ikke har vært god. Jeg er veldig glad for at vi kom oss gjennom dem, spesielt på grunn av at så mange spillere har vært involvert.

Flere trofeer kan fortsatt vinnes

I ettermiddag venter Southampton på Anfield i det som vil bli klubbens siste kamp før VM-pausen starter for fullt. På motsatt banehalvdel står det en klubb i bunnstriden, med ny trener.

– Dagens kamp vil bli nok en stor test, for Southampton har sine egne grunner til å være desperate etter poengene, men vi må gi alt for å vinne, sier kapteinen.

SIST GANG: Liverpool vant 2-1 mot Southampton i mai, men da var de røde midt i en gullkamp. Slik er det ikke denne sesongen.

SIST GANG: Liverpool vant 2-1 mot Southampton i mai, men da var de røde midt i en gullkamp. Slik er det ikke denne sesongen.

Etter kampslutt pakker Henderson bagasjen for å gjøre seg klar til avreise til Qatar. Liverpools kaptein, sammen med Trent Alexander-Arnold, skal representere de røde i Englands landslagstropp.

– Uansett utfall vil det bli rart når sluttsignalet går. Da vet vi at det ikke blir kamper igjen på seks uker. Det gjør dagens resultat enda viktigere, sier han og fortsetter:

– Klarer vi det, kan vi gjennoppta sesongen med en god prestasjon. Vi er ikke i en posisjon noen håpet på, for vi ville ha flere poeng, men det ser absolutt bedre ut nå enn for noen uker siden.

Historisk sett har Liverpool hatt et brukbart tak på Southampton under Jürgen Klopp. I løpet av tyskerens tid i klubben har det endt med ti seire, tre uavgjort og fire tap. Anfield-klubben står også med tre strake seire innbyrdes før lagene møtes i ettermiddag.

– La oss gi vårt beste og klare å avslutte på en best mulig måte. Denne sesongen er annerledes, men den kan fortsatt bli bra for oss. Det er mye å kjempe for og det er mye som kan oppnås, avslutter Henderson.

Med seier mot Southampton kan Liverpool klatre opp på en sjetteplass før pausen. Du kan se kampen fra 16.00 på TV3+ (åpen kanal).