Det jobbes med en forlenget kontrakt for Roberto Firmino

Det kan se ut som Anfield-favoritten blir på Merseyside også etter denne sesongen er over.

Roberto Firmino har hatt en meget god høstsesong for Liverpool. Brasilianeren står med åtte mål og fire målgivende pasninger før de røde spiller sin siste kamp før VM-pausen i ettermiddag.

Da vil 30-åringen få en fortjent hvil, men han håpet nok ikke å få den. Han var innstilt på å kjempe om Brasil-gull i Qatar, men slik gikk det ikke for den sympatiske spissen.

I Jürgen Klopps lukkede del av gårsdagens pressekonferanse kom tyskeren med en etterlengtet gladnyhet angående 30-åringen. Liverpool-treneren gikk nemlig langt i å bekrefte at det jobbes med en ny kontrakt for Firmino.

– De normale samtalene skjer. Vi får se hva som skjer med den saken, fortalte Klopp fredag ifølge Liverpool Echo.

Avisen skriver også i sin artikkel at Jürgen Klopp bekreftet at diskusjoner pågår med brasilianerens representanter. Hans nåværende avtale utløper til sommeren, og i januar har han mulighet til å snakke med andre klubber.

TILLIT: Roberto Firmino har vært Jürgen Klopps mest betrodde mann i løpet av tyskerens tid på Merseyside.

TILLIT: Roberto Firmino har vært Jürgen Klopps mest betrodde mann i løpet av tyskerens tid på Merseyside.

Brasil-utelatelsen var et slag i trynet

Denne uken, like før Derby-kampen, fikk Firmino beskjeden om at han ikke var tatt ut i Brasils landslagstropp. Spissen trodde nok kanskje at hans form i høst var nok til å være med, men da troppen med offentliggjort manglet 30-åringens navn.

– Det var et slag i trynet, definitivt. Du kunne ikke se det på trening, men du kunne definitivt se det. Det var et slag i trynet for meg også, for å være ærlig, sa Klopp fredag.

Liverpool-treneren er nok godt fornøyd med å ha en hvilende spiss under mesterskapet, for Darwin Nunez skal representere Uruguay og Diogo Jota er skadet.

– Jeg er glad for at vi har Bobby i lenger tid, men jeg synes han fortjente det. Han fortjener alt i verden for å være 100% ærlig.

Det var likevel ikke smågutter 30-åringen endte bak i køen for. Vinicius Jr, Neymar, Antony, Rodrygo, Raphinha, Richarlison, Pedro og Gabriel Jesus blir nemlig Brasils offensive register under mesterskapet.

Det kan likevel stilles spørsmålstegn til om Firmino har hatt bedre høstsesongen enn flere av de nevnte.

– Det viser hvor utrolig bra og talentfull Brasils tropp er når en spiller som Bobby Firmino kan være ute. Det er galskap, mente tyskeren.

Det er ofte vanskelig å vite hvordan ulike spillere reagerer på en slik nyhet. I den delen av manageryrke er nok Klopp helt i toppen, for tyskeren virker å ha god kontroll på spillerne sin mentale helse.

– Ja, selvfølgelig vil vi snakke (om det). Vi har gjort det allerede, og kanskje vi vil gjøre det igjen, men han har det bra. Det er slike ting alle kan forestille seg. Han er veldig skuffet over det, men slik er det, avsluttet han.