Kan Harvey Elliott få en uventet VM-billett i ellevte time?

James Maddisons skade skaper hodebry for Gareth Southgate.

James Maddison har stått over Englands trening i Qatar de to siste dagene. Han fikk en hamstringskade da Leicester slo West Ham i helgen, og ser nå ut til å gå glipp av Englands åpningskamp mot Iran på mandag.

Maddison selv og Leicesters medisinske stab har insistert på at skaden ikke er alvorlig, men 25-åringen har altså ikke vært i stand til å trene etter at England-troppen ankom Qatar. 

– Vi gjorde en scan, og resultatet var positivt. Dette er ikke noe stor problem, sa Maddison til pressekorpset ved ankomst Qatar. 

– Jeg må gjøre en liten jobb sammen med fysioterapeutene, men det er ingen grunn til bekymring. Forhåpentligvis går dette greit, la han til.

Frist til søndag

Landslagssjef Gareth Southgate har frist til søndag dersom han ønsker å gjøre endringer på sin 26-mannstropp, og erstatte Maddison med en annen spiller.

Dersom Southgate bestemmer seg for å gjøre dette kan Liverpools Harvey Elliott være en av kandidatene til å erstatte Leicester-spilleren. Det antyder i alle fall Liverpool Echo, mens 90min mener at de mest sannsynlige alternativene er Chelseas Ruben Loftus-Cheek og Southamptons James Ward-Prowse.

Elliott har vært i stabil god form for Liverpool denne høsten. Han har spilt 14 kamper fra start, og har fått åtte innhopp fra benken. På disse kampene har han gjort tre mål. I Premier League står han bokført med 10 kamper fra start pluss fire innhopp fra benken, og ett mål.

Ingen A-landskamper

Den lovende 19-åringen har ingen A-landskamper, men har spilt for England på U15, U16, U17 og U21-nivå. Dette kalenderåret har han spilt fem U21-landskamper. I 5-0-seieren over Kosovo i sommer slo han to av de målgivende pasningene, viser statistikk fra Transfermarkt. De to siste av disse U21-landskampene spilte han i september, da England slo Italia og Tyskland.

Elliott selv gjør alt som står i hans makt for å bli en internasjonal spiller av topp kaliber. 

19-åringen fortalte i et intervju med The Times i oktober at han har redusert inntaket av brød kraftig etter råd fra Mohamed Salah. 

Det var under preseason i fjor at egypteren fortalte tenåringen at han måtte halvere sitt vanlige inntak av to skiver brød til frokost.

– Frokosten min bestod hovedsaklig av brødskiver med bønner eller avokado. Jeg spiste brødskiver om morgenen, og jeg spiste fint brød. Nå har jeg forandret dette til grovt brød, som er mye sunnere, avslørte Elliott i intervjuet.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.