Emery tar over etter Gerrard

I forrige uke fikk Steven Gerrard sparken. Erstatteren ser ut til å bli en gammel kjenning.

Etter at Aston Villa tapte mot Fulham i forrige uke mistet Steven Gerrard jobben. Den tidligere Liverpool-kapteinen hadde da sittet i jobben på Villa Park i litt over elleve måneder.

Det løsnet skikkelig for Villa da de møtte Brentford på søndag, og laget vant 4-0 under den midlertidige manageren Aaron John Danks, som valgte å benke John McGinn. Gerrard tok i sommer det kontroversielle valget med å frata Tyrone Mings kapteinsbindet, og gi det til den skotske midtbanespilleren.

Nå har Christian Purslow og Villa-styret bestemt seg forå ansette Unai Emery, som tidligere har ledet Arsenal i Premier League.

En imponerende CV

Villa vil betale utkjøpsklausulen på seks millioner euro til Villarreal for å få Emery kjøpt fri fra kontrakten ifølge Fabrizio Romano.

Aston Villa har mandag kveld bekreftet ansettelsen. Han tar over fra 1. november. Liverpool skal til Villa Park på Boxing Day. Tidligere mandag bekreftet Premier League at det blir kveldskamp 2. juledag, med avspark kl. 18.30.

Emery har en meget imponerende CV, og har ledet Sevilla til tre Europa League-triumfer. Han har vunnet Ligue 1 med Paris Saint-Germain, og tok Arsenal til finale i Europa League i 2018/19-sesongen, der de tapte mot Chelsea.

Etter at han returnerte til spansk fotball og Villarreal, vant han Europa League også med dem, og tok dem til semifinale i Champions League sesongen etter, der Liverpool vant og gikk til finalen i Paris.

Liverpool har sju tidligere møter med Emery, og alle har vært med Jürgen Klopp som manager. Det ble 1-3-tap i Europa League-finalen i Basel i 2016, men siden den gang har ikke de røde tapt. Det har blitt fire seire og to uavgjorte siden den gang.

Klopp er den manageren som har sittet lengst i samme jobb i Premier League, med sine sju år og 15 dager. Kun Simon Weaver (13 år og 155 dager for Harrogate Town i League Two), Gareth Ainsworth (10 år og 29 dager for Wycombe i League One) og John Coleman (8 år og 35 dager for Accrington Stanley i League One) har sittet lenger for klubber i de fire øverste divisjonene av det engelske ligasystemet.