Klopp kritisk til at det ikke er VAR i ligacupen

Jürgen Klopp gjør et poeng av at både dommere og spillere er blitt vant til VAR, og oppfører seg deretter.

Jürgen Klopp er ikke fornøyd med at VAR ikke benyttes i ligacupen, og mener det var flere situasjoner i kampen mot Manchester City der både spillere og dommere handlet som om VAR også var i bruk i denne kampen.

– Den første sjansen til Haaland, i starten av kampen, var offside. Dere registrerte ikke det? Det var definitivt offside, det kan jeg fortelle dere. Og den ga kampen retning, sa Klopp under sin pressekonferanse.

Situasjonen Klopp sikter til kan ikke være Haalands sjanse etter 15 sekunder, for da var nordmannen klart onside da fremspillet kom, og han løp regelrett fra Joe Gomez før han kom i ubalanse og sendte skuddet langt opp på tribunen.

Antagelig er det situasjonen etter 5 minutter og 40 sekunder som Klopp sikter til. Der kan det se ut som Haaland er i en marginal offside, om ikke James Milner ligger innenfor. Uansett får jærbuen spille videre, og kommer alene gjennom ute til høyre. Nordmannen legger inn til Palmer, som ikke klarer å stokke beina i god posisjon foran mål, og sender avslutningen utenfor.

Her kan du se høydepunktene fra ligacup-tapet for Manchester City:

Klopp mener at dommerne har blitt vant til å ha støtten fra teknologien, og handler deretter.

– Det var et par situasjoner, der det virket som de ventet på det, eller tenkte at VAR også ble benyttet i denne kampen. Det var et par offsidesituasjoner der alle på stadion var overbevist om at det var offside. Vi får trolig aldri vite det, for de blir neppe spilt om igjen, sa Klopp på pressekonferansen.

Liverpool-manageren gjorde et poeng av at teknikken er å plass på stadionene, så han skjønner ikke hvorfor man ikke kan ha VAR også i turneringen som nå heter Carabao Cup.

– Når det er VAR i alle andre turneringer, så hadde det vært fornuftig å ha det i ligacupen også, og spesielt i en kamp som dette. Jeg forstår at det ikke er mulig på alle nivå i de tidlige rundene, men i en kamp som dette, mellom City og Liverpool, og alle de tekniske tingene likevel er på plass, så kan jeg ikke forstår hvorfor de ikke benytter det, la tyskeren til.

Med de regjerende mestrene ute av ligacupen er nå City favoritter til å vinne turneringen sammen med byrival Manchester United. Sistnevnte trakk hjemmekamp mot League One-klubben Charlton i kvartfinalen, mens City trakk bortekamp mot Southampton. De øvrige to kvartfinalene er Midlands-oppgjøret Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers og Newcastle United - Leicester City.