– Vi sov i timen, og glemte å legge press på dem

Andy Robertson mener at han og hans lagkamerater burde ha stoppet alle Citys tre mål,

Andy Robertson var en del av et Liverpool-forsvar som virket litt rustent, og spesielt hang de røde i tauene det første kvarteret av kampen. Erling Braut Haaland sendte gjestene i føringen allerede etter ti minutter, da forsvarsrekka var på etterskudd i flere situasjoner på rad. Det gikk imidlertid bare ti minutter før Fabio Carvalho kvitterte, etter et mønsterangrep dratt opp av forsvarsspillerne Joel Matip og James Milner.

– Vi fikk ingen god start, og ble liggende under. Fabio scoret et vidunderlig utligningsmål, men så ble vi liggende under på nytt tidlig i annen omgang. Vi reagerte umiddelbart på det, og utlignet igjen. Vi hadde et par store sjanser, men så sov vi på en kort corner, konstaterte venstrebacken etter matchen.

– Vi hadde sjanser, og de hadde sjanser. Det var en åpen kamp. Selvsagt er vi skuffet over å være ute av ligacupen. Det må ha vært en god kamp for den nøytrale tilskuer. Vi er skuffet over at vi tapte kampen og er ute av cupen. Det er veldig skuffende, sa Robertson.

– Det var første kamp etter pausen, og vi så at det var en del slitne bein hos begge lag mot slutten. Det hjelper ikke at du må presse på for å få et utligningsmål. Vi presset på, og skapte flere gode sjanser, men vi åpnet oss samtidig bakover, slik at de også fikk en del sjanser. Men som sagt var det hele en åpen affære. Disse kampene blir avgjort på små marginer, og dessverre gikk det ikke vår vei denne gangen.

Som Robertson er inne på var det en åpen og underholdende kamp, spilt i et høyt tempo. Men bakover på banen var forsvarsspillet så som så hos begge lag. Liverpools forsvarsrekke savnet Virgil van Dijk, Ibrahima Konate og Alisson Becker, uten at andrekeeper Caoimhin Kelleher på noen måte kan lastes for nederlaget. Iren ble kåret til Liverpools bestemann av Liverpool.no, og også innbytter Nathaniel Phillips gjorde et godt innhopp da James Milner måtte ut med det som antagelig var en hamstringskade mot slutten av første omgang.

– Når vi møter City tror jeg begge lag hever seg, og gir litt ekstra. Alle er tilbake etter en pause, og dette var selvsagt en veldig vanskelig kamp å starte opp igjen med. Men det vil gjøre oss godt å ha fått en kamp som dette i beina. Vi kan ta med oss mye positivt fra den. Som sagt er vi skuffet. Vi ønsket å starte opp igjen med en seier, og forsøke å fortsette den gode formen vi viste før pausen. Slik ble det ikke, men vi skal ta med oss det positive.

Skuffet over måten målene kom på

Som forsvarsspiller er Robertson skuffet over måten alle tre Citys mål kom på. Ved 1-0 kom James Milner på etterskudd da City spilte seg frem på sin venstreside, og Joe Gomez var heller ikke på hugget da han lot Erling Braut Haaland komme først på innlegget. På 2-1 ga Thiago bort ballen midt inne på egen banehalvdel, og da pasningen kom fra Rodrigo så var Robertson selv alt for svak i presset mot Mahrez. På 3-2 sov Liverpool-spillerne da De Bruyne tok en kort corner til Palmer. Belgieren fikk tilbake ballen og kunne upresset legge et presist innlegg på hodet til en umarkert Ake ved bakre stolpe.

– Det var skuffende. Vi kunne trolig ha stoppet alle de tre målene. I forkant av det tredje målet gjorde vi det bra da vi blokkerte et innlegg, men så sov vi i timen, og glemte å legge press på dem på en kort corner. De første to kunne også ha vært unngått. Vi må studere disses situasjonene nærmere. For vi må stoppe slike scoringer om dette. Vi må alltid være på tå hev. Så målene var skuffende. 

– Selv scoret vi to veldig fine mål fra vårt synspunkt. Vi hadde også et par andre gode sjanser, som vi ikke tok vare på. Sett under ett var det en ganske jevn kamp. City tok vare på sjansene sine, mens vi bare tok vare på to.

Her kan du se høydepunktene fra ligacup-tapet for Manchester City:

De forspilte sjansers kamp

Som Robertson er inne på var dette de forspilte sjansers kamp fra Liverpools side, og spesielt sløste en ellers aktiv og god Darwin Nunez veldig med sjansene. Uruguayaneren kom alene mot mål ved flere anledninger, og hadde fire store sjanser uten at han klarte å treffe mellom stengene med avslutningene.

Liverpool er regjerende mestere i ligacupen, og nå er utvilsomt Manchester City, som vant turneringen fire år på rad før Liverpools triumf i fjor, store favoritter til å stikke av med trofeet også denne sesongen.

– Vi ønsket å gå videre i denne cupen. Vi husker hvor mye glede vi fikk ut av denne turneringen forrige sesong. Vi er skuffet, men når vi ser på klippene vil vi finne positive ting.

– Det var mye positivt. Vi skapte sjanser. Noen ganger så vi gode ut med ballen, men vi gjorde også feil. Det var vår første kamp på lang tid, og det er ikke ofte du møter Manchester City i den første kampen etter en lang pause.

– Slike ting som dette skjer. Det er ikke tvil om at stemningen i deres garderobe var mye bedre enn i vår etter kampen.

Nå venter tre ligakamper i jule- og nyttårshelgen for Liverpool-spillerne. Det starter med bortekamp mot Aston Villa 2. juledag, før Leicester kommer på besøk til Anfield 30. desember. Mandag 2. januar skal Liverpool til London. Da venter en bortekamp mot Brentford.

– Vi har egentlig ingen tid å miste, spesielt i ligaen, etter at vi fikk en så dårlig start på sesongen. Vi fikk et par gode resultater før pausen, noe som var veldig positivt. Nå ønsker vi å bygge videre på det, sier Robertson.

– Vi ser frem til Boxing Day. Det blir en veldig vanskelig kamp mot Villa. De har en ny manager, en ny spillestil, og har startet veldig bra under ham. Vi forventer en tøff kamp, og må være klare. Vi må være tilbake på vårt beste, for vi ønsker å klatre på ligatabellen. Det er planen vår.