– Vi har folk som er mye smartere enn meg som tar seg av det som skjer utenfor banen

Andy Robertson sier spillerne ikke tenker mye på det mulige salget av klubben.

I starten av november kom nyheten om at Fenway Sports Group vurdere å selge enten deler av eller hele Liverpool FC. Det har selvsagt også spillerne i førstelagstroppen fått med seg. 

Men venstreback Andy Robertson er klar på at spillerne ikke lar den prosessen forstyrre dem. 

– Vi kan ikke kontrollere noe når det kommer til eierskap. Det er slik vi ser på det i troppen. Eierne har gjort det veldig bra med denne klubben, og de står i sin fulle rett til å gå videre om de ønsker det, sier han til Liverpool Echo.

Robertson kom til Liverpool sommeren 2017 og har vært med på hele det fantastiske eventyret under Jürgen Klopp og FSG. 

Får med seg skriveriene

28-åringen sier at han har et godt forhold til amerikanerne.

– De har vært veldig bra for både meg og klubben, og nå får vi bare se hva som skjer. Vi skal sørge for å fokusere på det som skjer ute på banen. Vi har folk som er mye smartere enn meg og høyere opp i systemet som kan ta seg av det som skjer utenfor banen, det er helt sikkert, legger han til.

De siste rapportene fra USA kan tyde på at FSG er mer åpne for å ønske nye partnere velkommen som medeiere, heller enn å selge hele klubben. Men at vi er inne i en usikker tid med tanke på hvem som skal eie Liverpool i fremtiden, er det ingen tvil om.

– Vi får med oss det som blir sagt i pressen om potensielle nye eiere og at klubben er til salgs, men vi må bare fokusere på å spille fotball, sier han. 

– Vi har mer enn nok å bekymre oss for ute på banen, og så får det som skjer på eiersiden bare skje, sier Robertson.

Van Dijk tenker heller ikke på det

I forbindelse med sluttspillet i VM i Qatar fikk også Virgil van Dijk spørsmål om det mulige salget av klubben, men han svarte ikke overraskende på samme vis som Robertson.

– Vi er en veldig veletablert klubb, en av de største i verden, og slik vil det fortsatt være, sa van Dijk etter 3–1-seieren mot USA i åttendedelsfinalen.

– Uansett hvem som kommer inn for å fylle rollene, vil de gjøre det godt. Jeg er klar over alt som skjer, men akkurat nå har jeg fullt fokus på VM. Forhåpentligvis vil alt være på plass til jeg er tilbake. Akkurat nå tenker jeg absolutt ikke på det, sa Liverpool-stopperen.