– Vi har ingen tid å kaste bort, og må være i toppform til 22. desember

Andy Robertson har kommet til treningsleir med en innstilling om å få orden på ting, men VM har han sett lite av.

Mandag reiste Liverpool på treningsleir, og tirsdag hadde klubben sin første økt. Da har spillerne hatt fri fra klubblaget helt siden 12. november, og 3-1-seieren over Southampton.

Skottene hadde en privatlandskamp borte mot Tyrkia fire dager etter, men siden den gang har Andy Robertson også fått tid borte med familien. Han forteller at han ikke har fått fulgt med på VM før de siste dagene.

– Det har vært vanskelig, og jeg har egentlig ikke sett på om jeg skal være ærlig. Jeg har prøvd å koble av fra fotballen i noen uker. Sakte men sikkert, og i de siste dagene spesielt, har jeg begynt å se noen flere kamper og slike ting. Jeg har vært i en annen del av verden, der tidsforskjellen har vært litt annerledes, så jeg holdt meg ikke våken for å se kampene, sier han til Liverpoolfc.com

– Jeg har sett kampene som har vært nå, og jeg vil at guttene skal gjøre det bra. Darwin er allerede ute, noe som er skuffende for ham, men de andre guttene er fortsatt med, og ser veldig bra ut. Lagene deres ser bra ut, så jeg vil at våre gutter skal gjøre det bra, sier han videre.

Skottland tapte VM-kvalifiseringskampen sin mot Ukraina i juni. Ukraina tapte så mot Wales, som gikk til mesterskapet og røk ut i gruppespillet.

– For Skottland er det åpenbart vanskelig, siden jeg mener vi burde vært der. Vi presterte ikke slik vi ønsket i playoffen, og det var skuffende for vår del, men noe vi bare må ta på oss, sier han videre.

– Ingen tid å miste

Liverpool er på sjetteplass i Premier League etter en vanskelig sesongstart, men er videre i ligacupen og Champions League, der Real Madrid er motstander i februar og mars. Den skotske landslagskapteinen mener laget ikke har noen tid å miste, og må bruke tiden på treningsleir godt.

– Det har åpenbart vært annerledes. De siste årene har vi hatt en pause i februar, og når du kommer tilbake gjenstår det kanskje 10-12 Premier League-kamper, men vi har fortsatt mesteparten av Premier League-sesongen igjen. Det har vært vanskelig. Før pausen synes jeg vi fikk litt momentum, og begynte å levere et par gode kamper der vi forbedret oss mye, så det er viktig at vi fortsetter med det, sier han.

– Vi har ingen tid å kaste bort. Starten på sesongen var ikke slik som vi ønsket, og det har ikke vært i nærheten av standarden som supporterne har vært vant med fra oss, så det er viktig at vi kommer godt ig ang når vi kommer tilbake. Det er det eneste vi kan gjøre. Det er det eneste vi må gjøre, og derfor er disse 12-13 dagene her så viktige, slik at vi får fotballen tilbake i beina. Få tilbake touchen, få tilbake formen, og så skal vi være klare når vi kommer til 22. desember.

Liverpool møter Lyon førstkommende søndag, og AC Milan fredag 16. desember. Første gjeldende kamp er brote mot Manchester City i ligacupen torsdag 22. desember kl. 21.00.