På plass for sin første landskamp – og trolig får han debuten

Calvin Ramsay kan få sin landslagsdebut på onsdag.

Det har vært litt av en måned for Calvin Ramsay. Etter at han ble tidenes største salg fra Aberdeen i sommer, gikk han skadet i hele høst før han endelig fikk vist seg frem i helrødt.

Det startet da han fikk debuten som innbytter mot Napoli for to uker siden, før han startet og spilte samtlige 90 minutter mot Derby County i ligacupen i forrige uke.

Nå er han inn i den skotske landslagstroppen, og kan debutere onsdag kveld.

Får trolig debuten

Kl. 19.00 onsdag kveld skal Skottland spille borte mot Tyrkia på Diyarbakir Stadyumu, i det som er en privatlandskamp. Skottene skal som kjent ikke til VM.

Ramsay ble avbildet sammen med sin lagkamerat Andy Robertson, som er den skotske landslagskapteinen. Det virker ikke umulig at vi får se de to på hver sin back mot Tyrkia. Kampen vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

Landslagssjef og tidligere Liverpool-assistent Steve Clarke har allerede hintet om at Ramsay vil få sin debut.

– Jeg vil forvente at vi i løpet av kampen vil bruke 17 spillere. Calvin har ikke hatt så mye spilletid siden han flyttet sørover, og dro sørover med en skade. Jeg husker Calvin Ramsay som en fremadstormende ung spiller i Aberdeen, og kan se for meg at han allerede har tatt nye steg etter å ha trent med Liverpools tropp. Vi gleder oss til å se Calvin, og hva han kan få til, sier han til BBC.

LANDSLAGSSPILLER: Calvin Ramsay er nå med det skotske A-landslaget.

LANDSLAGSSPILLER: Calvin Ramsay er nå med det skotske A-landslaget.

Sir Kenny gleder seg

Skottene er uten Celtic-spillere til denne kampen, fordi de skal spille en turnering i Australia. I sin spalte for The Sunday Post har Sir Kenny Dalglish skrevet om landsmannen som har kommet til Liverpool FC. Han gleder seg til å se ham for landslaget. 

«At Anthony Ralston ikke er tilgjengelig har åpnet døren for Calvin Ramsay. Calvin spilte for Liverpool i ligacup-seieren mot Derby County i forrige uke. Han var skadet da han ble kjøpt fra Aberdeen i sommer, og alle måtte være tålmodige, men det har aldri vært noen tvil om talentet hans. Calvin har imponert alle på Anfield, og nå gir han Steve et nytt strålende alternativ på høyrebacken», skriver Dalglish.

«I Andy Robertson og Kieran Tierney har vi to glimrende alternativer på venstresiden. Nå har vi Calvin, Nathan Peterson og Aaron Hickey som alle prøver å bli nummer én på høyrebacken».

SKOTTER: Sir Kenny Dalglish og Gordon Strachan på golfbanen i forrige måned. De er begge skotter, og vil glede seg over at to skotske unggutter markerer seg for Liverpool.

SKOTTER: Sir Kenny Dalglish og Gordon Strachan på golfbanen i forrige måned. De er begge skotter, og vil glede seg over at to skotske unggutter markerer seg for Liverpool.

«Steve vil ha vært glad for å se Calvin spille for Liverpool her om dagen, og jeg er sikker på at Jürgen Klopp vil være fornøyd dersom Calvin får spilletid i Tyrkia i midtuken. Jürgen var også fornøyd med Ben Doak sin debut for Liverpool. Han kom inn som innbytter, og hadde et veldig godt bidrag. Ben ble kjøpt fra Celtic i sommer, og ble 17 for noen få dager siden. Husk, han er også skotte!», skriver Kenny.

«Han er et veldig spennende ungt talent, som har prestert veldig bra på Champions League-nivå for ungguttene de siste månedene. Så Calvin og Ben har begge fått vist seg frem. Og tenk hvor spennende det må ha vært for dem begge å spille foran et fullsatt Anfield, der de visste at alle Liverpool-supportere ville se dem gjøre det bra. Jo flere unge skotter vi har som spiller på et høyt nivå, jo bedre. Det er flott for Steve, og flott for Skottland».

Dette er den eneste privatlandskampen Skottland skal spille denne måneden. Etter denne kampen vil de to backene få fri til i starten av desember, når Liverpool skal på treningsleir til Dubai.