«Dette avbrekket gir laget en sårt tiltrengt mulighet til å starte på nytt»

Trass i bedre resultater i det siste er dette et lag som fortsatt er på leting etter sin beste form.

Etter fire seiere på rad kan det være fristende å antyde at VM-pausen vil være ødeleggende for Liverpool. Men realiteten er at dette avbrekket gir laget en sårt tiltrengt mulighet til å starte på nytt. Trass i bedre resultater i det siste er dette et lag som fortsatt er på leting etter sin beste form.

Etter lørdagens seier over Southampton har Liverpool vunnet åtte av sine siste ti kamper, og resultatet i seg selv var overbevisende nok. Men de som så hele kampen vet at det var flere problemer som åpenbarte seg.

Jürgen Klopp går til en uvant pause midt i sesongen vel vitende om at han har problemer å løse før klubbfotballen ruller igjen mot slutten av året.

Midtbanefloker

Tyskerens førsteprioritet må være å fikse midtbaneflokene som har vært så tydelige helt siden sesongen startet.

Det skal sies at Fabinho, som har måttet tåle mye kritikk denne sesongen, har begynt å vise tegn på formstigning etter at han virket helt ute av det de første ukene av sesongen. 

Samtidig vokser Harvey Elliott for hver kamp han spiller, og har i en alder av bare 19 år vist seg som et reelt alternativ for Klopp.

Men selv om begge disse to spilte bra mot Southampton, så klarte de ikke å forhindre at Liverpool viste de samme svakhetene på midtbanen som de har gjort hele sesongen. Det var simpelthen for enkelt for Southampton å spille seg gjennom Liverpools midtbane i lange partier av lørdagens kamp. De røde kan takke Alisson Becker for at de ikke ble straffet for dette.

Viktige avgjørelser 

Den kommende pausen gir Klopp sjansen til å finne ut om disse problemene kan løses på treningsfeltet, eller om det blir nødvendig med forsterkninger på midtbanen i januar.

Det er antagelig mer fristende enn noen gang å benytte seg av januarvinduet for alle klubber, da de nå har god tid til å evaluere hvilke behov de har for nye spillere. Skal Liverpool-manageren og hans rekrutteringsstab utnytte dette til fulle, må de kommende ukene benyttes godt.

Klopp ønsker ikke å bli distrahert av diskusjoner omkring hans transferplaner under Liverpools treningsleir i Dubai. Planen er at troppen skal samles i Dubai den første helgen i desember, der man varmer opp til andre halvdel av sesongen med treningskamper den 11. og 16. desember. 

Slik sett har Klopp og hans stab nå rundt tre uker på seg til å bestemme seg for om de skal styrke troppen i januar, eller om den troppen de har er god nok til at fremgangen fortsetter. 

Tyskeren skulle nok gjerne sluppet å ta en slik viktig avgjørelse mens han er på en sjelden ferie med familien midt i sesongen. Men om han liker det eller ei, så vil avgjørelsene han tar i denne perioden definere hvilken retning sesongen tar etter en ujevn start.