Nærmer seg toppen av listen:Milner rundet 600 kamper

I tillegg til tre mål og tre poeng, var det personlige milepæler i spill lørdag.

Da James Milner entret Anfield-matta etter 68 minutter var det hans 600. kamp i Premier League.

Det er noe få spillere vil oppnå i løpet av sin karriere, og 36-åringen har nå kun trioen Gareth Barry (653), Ryan Giggs (632) og Frank Lampard (609) foran seg på maratonlista.

Fortsetter det sånn er oddsen god for at midtbanesliteren er topp tre i løpet av denne sesongen.

– Bare den fjerde som når 600 kamper? Stevie (Gerrard) klarte det ikke? Interessant. Det er mye som må klaffe. Du må være en topp, topp profesjonell. Jeg er stolt av å være rundt ham. Han er en eksepsjonell spiller og person. Viktig i alle settinger, sa Klopp til Liverpool Echo.

I garderoben etter kampslutt skal Liverpool-treneren ha holdt en tale til ære for Milner. Da ble 36-åringen emosjonell. 

Gleder seg til desember

I de neste to ukene venter det hvile for James Milner og flere av lagkameratene, og 36-åringen vet godt hva han skal bruke ferien på.

– Forhåpentligvis får jeg spilt litt golf, og får inn litt hvile, men det må ikke bli for lenge. Når du blir eldre går kneskålene dine litt, sier han humoristisk til BBC etter kampslutt.

Milner er ikke typen som liker å ligge på latsiden. Han ser allerede frem mot den neste tøffe perioden, som starter like før jul. 

– Så snart vi kommer tilbake kommer kampene på løpende bånd igjen. Det blir en ny, viktig periode. Det kommer til å handle om å finne den riktige balansen nå, slik at vi er uthvilt og klare til å komme tilbake.

Det har ikke gått som ønsket for Liverpool denne høsten, men midtbanespilleren er fornøyd med de rødes siste resultater.

– Det er godt å se at vi har fått flere gode prestasjoner de siste ukene. Vi er blitt mer stabile, og det er viktig, avslutter han.

Flere rekorder jages

Det var ikke bare Milner som jaget milepæler i dagens kamp. Andy Robertson var involvert i samtlige av scoringene til Liverpool., og skotten kunne innkassere to nye målgivende.

Før kampen sto en annen venstreback i Liverpool by, tidligere Everton-spiller Leighton Baines, med 53 målgivende i Premier League.

Etter dagens kamp står «Robbo» likt med Baines, som la opp i 2020. Denne rekorden blir nok helrød snart.