Avgjørende periode i vente for Keita

Naby Keita har bare et halvt år igjen av kontrakten med Liverpool. Samtidig nærmer det seg et halvt år siden hans forrige tellende kamp for klubben.

Naby Keita går en usikker fremtid i møte med tanke på hvilken klubb han skal spille i når vi skriver høsten 2023. Så langt har det ikke kommet tegn som tyder på det ene eller det andre, men faktum er at han om under tre uker vil stå fritt til å forhandle om en Bosman-overgang til en klubb i utlandet.

Det skjer etter en høst der 27-åringen ikke har hatt mulighet til å vise frem sin verdi verken for Liverpool eller for eventuelle interesserte klubber. Da han kom inn som innbytter mot Lyon på søndag var det 134 dager siden han sist var å se i den røde drakten, da med et veldig kort innhopp mot Manchester City i Community Shield-finalen.

– En viktig spiller

Siden den gang har guineaneren vært ute med en hamstringskade, og selv om Jürgen Klopp var glad for å ha midtbanemannen tilbake, vet nok også manageren godt at fremtiden er usikker.

– Det var Nabys første halvtime på en stund, så det var viktig. Han er en viktig spiller, og trolig vil han være i stand til å spille litt flere minutter mot AC Milan på fredag, sa Klopp etter kampen.

Femårskontrakten han signerte i 2018 har aldri blitt forlenget, og nå begynner tiden å renne ut.

Liverpool Echo skriver at avtroppende sportsdirektør Julian Ward møtte Keitas agent Bjorn Bezemer i sommer for å forhandle om en mulig forlengelse, men de kom ikke til enighet den gangen. I etterkant svirret det rykter om at 27-åringen var misfornøyd med tilværelsen på Merseyside, men dette var informasjon klubben slo tilbake mot.

Det virker som Liverpool aller helst ønsker å beholde Keita, som har skadene som sin største akilleshæl. Når han er på banen pleier nemlig Liverpool å vinne, noe vi så nærmere på i en tidligere artikkel.

Også Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino og Adrian er på utgående kontrakt denne sesongen.