– Vi har fått jobbet skikkelig med presspillet, og har gjort noen finjusteringer

Andy Robertson forteller hva som har vært hovedfokuset på treningsleiren.

Liverpool FC er fortsatt på treningsleir, og på fredag er det ny treningskamp. Denne gang mot AC Milan med Divock Origi på laget.

LFC gikk inn i VM-pausen som nummer seks i Premier League, men avstanden opp til Tottenham på fjerdeplass er «bare» sju poeng, og de røde har én kamp til gode. Andy Robertson forteller i et intervju med Liverpool Echo om hva de har gjort og snakket om under samlingen i varmen.

– Middagene og møtene vi har hatt har vært viktige for å gjøre oss klare for resten av sesongen. Vanligvis når vi har fått en pause som denne, så har det vært rundt februar, og da ha er det som en sesongavslutning når du kommer tilbake. Denne gang har vi mer tid enn vanlig. Vi er vant med å spille mange kamper, og det hjelper oss vanligvis, så vi er nødt å komme godt i gang og få en god start når vi kommer tilbake, sier Robertson til Liverpool Echo

– Denne sesongen har vi hatt noen problemer. På banen er det noen ting som ikke har gått etter planen, så dette er det perfekte tidspunktet for å jobbe med det. Vi har jobbet med ting, og i kampen på søndag synes jeg vi startet veldig bra i de første 45 minuttene, var aggressive og så friske ut.

Endelig tid for refleksjon

28-åringen mener denne pausen endelig har gitt laget en mulighet til å ta et steg tilbake og reflektere på hva de har gjort, og ikke gjort, denne sesongen.

– Denne uken kommer så godt med. Vi har hatt mange lagmøter, mye tid sammen på banen, og har bare prøvd å finjustere enkelte ting. Det er kanskje for første gang vi har vært nødt til å gjøre det, fordi resultatene ikke har vært så gode. Dette er kanskje første gang vi har sett på det og tenkt «hva er det vi gjør galt?» eller «hva kan vi gjøre bedre»?, sier Robertson.

PÅ TRENINGSLEIR: James Milner og Andy Robertson på en av treningsøktene på treningsleiren.

PÅ TRENINGSLEIR: James Milner og Andy Robertson på en av treningsøktene på treningsleiren.


– Manageren og støtteapparatet hans har satt sammen noen videoklipp for å vise hva vi kan gjøre bedre, og det har vært til stor hjelp i denne delen av sesongen. At vi kan se det er til stor hjelp, og guttene har lært mye fra det. Det har også de yngre spillerne, så vi vet hva vi må gjøre og komme godt i gang den siste halvdelen av sesongen.

Jobber mye med presset

Han forteller at spillerne har jobbet mye med presspillet sitt disse ukene. At det ikke har fungert i høst, har kanskje vært den mest synlige forskjellen fra forrige sesong.

– Vi har jobbet mye med press, mot-press, og å velge våre øyeblikk, for i kamper har vi ikke gjort det nok til tider, og i noen kamper har presset vært halvveis. Det er det verste du kan gjøre, for dersom du gjør det, og ikke 100 prosent, så kan lag skjære gjennom deg. Det har skjedd noen ganger denne sesongen, sier han.

– Men igjen er det andre kamper der vi har vært strålende på det. Manchester City, Ajax, Tottenham - der har vi sett veldig bra ut i press-spillet, og vi har generelt vært så gode på å velge øyeblikkene våre og visst når vi skal presse. Når vi mistet ballen reagerte vi så raskt.

– Jeg tror det er det folk flest vil si, uansett om det er Liverpool-supportere eller supportere av andre klubber. «Hvordan beskriver du Liverpool de siste fem årene?». Da tror jeg svaret vil være «offensivt press», for det har vært så bra.

Liverpool - AC Milan spilles fredag kl. 16.30 norsk tid, og vises på LFCTV og VGTV+.