Kan danne stopperpar for første gang på over et år

Mye kan tyde på at det blir Joe Gomez og Joel Matip i midtforsvaret på Etihad neste uke.

Mens Ibrahima Konaté fremdeles er opptatt med VM i Qatar og Virgil van Dijk er inne i sin velfortjente uke med hvile etter mesterskapet, er Joe Gomez, Joel Matip og Nat Phillips midtstopperne Liverpool har med seg til treningsleiren i Dubai. 

For øyeblikket virker det som det er Gomez og Matip som ligger an til å danne stopperpar når Liverpool gjester Etihad for å spille fjerde runde av ligacupen mot Manchester City neste uke. Det blir i så fall første gang på lenge at de to spiller sammen fra start i midtforsvaret. 

Sist det skjedde var i tilsvarende runde i samme turnering forrige sesong, i bortekampen mot Preston. Da ble Matip byttet ut til fordel for Nat Phillips etter første omgang, og Liverpool vant til slutt 2-0. 

Gomez og Matip startet sammen i noen flere kamper på vårsesongen, men da spilte førstnevnte på høyrebacken, viser en oversikt fra Transfermarkt

VM-spillerne hviler

Ettersom Konaté blir i VM helt til siste slutt vil ikke han være aktuell for cupkampen mot Manchester City. Han er også tvilsom til kampen mot Aston Villa på Boxing Day. 

Når det gjelder de andre VM-spillerne vil de stemple inn på treningsanlegget i Kirkby i starten av neste uke, men det er ikke sikkert Jürgen Klopp ønsker å risikere alle sammen mot City med tanke på juleprogrammet som venter i Premier League. 

Darwin Nunez røk ut av gruppespillet og har trent for fullt en periode i Dubai og vil nok være mer aktuell enn gjengen som gikk til kvartfinalen. Spesielt Virgil van Dijk og Jordan Henderson vil nok se behovet for litt hvile etter et hektisk mesterskap, og vi regner med Caoimhin Kelleher får tillit mellom stengene slik han har for vane å gjøre i ligacupen. 

Trent Alexander-Arnold og Fabinho fikk minimalt med spilletid i Qatar og bør ikke være veldig utmattet, men et spørsmål er hvordan det står til med kampformen når det nå har gått en måned siden hjemmekampen mot Southampton på Anfield. 

For Manchester Citys del er flere av stjernene nå tilbake i full trening. Kevin De Bruyne kom tilbake før ventet etter Belgias skuffende VM, og Erling Braut Haaland har i likhet med spillere som Riyadh Mahrez, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Thiago fått muligheten til å lade batteriene under VM. 

Manchester City - Liverpool spilles torsdag 22. desember klokken 21. Vinneren av oppgjøret vil gå til kvartfinalen av denne sesongens ligacup.