– Han er ikke bekymret over situasjonen

Joe Gomez mener Trent Alexander-Arnold til tider blir urettferdig utpekt som syndebukk.

Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez og så godt som hele Liverpool-troppen har ikke hatt en spesielt god sesongstart. Etter to tap mot bunnlagene Nottingham Forest og Leeds i Premier League var det flere som mente mye om noen av de rødes spillere.

Det synes ikke Joe Gomez er rettferdig. Han tar sin landsmann, forsvarskompis og lagkamerat i forsvar etter en tung høstsesong for scouseren.

– Trent (Alexander-Arnold) er en av de mest rettferdige menneskene som finnes. Han er virkelig en konsekvent karakter. Jeg kan ikke gå i hans sko og føle hva han føler eller ha hans perspektiv, men det er en av egenskapene som viser hvor god han er som spiller.

– Det han har oppnådd så langt, i så ung alder, er et bevis på det. Noen ganger virker det ikke rettferdig, men det er vel en del av fotballen, sa Gomez i kampprogrammet forut 2-0 seieren over Napoli.

I løpet av en relativt kort karriere har høyrebacken tatt med seg samtlige trofeer tilbake til Merseyside og sin barndomsklubb Liverpool. Det er likevel han som har måtte tåle mye kritikk denne sesongen, og noe av det er selvfølgelig berettiget.

SVAK START: Joe Gomez, slik som Trent Alexander-Arnold, har ikke hatt en god start på denne sesongen.

SVAK START: Joe Gomez, slik som Trent Alexander-Arnold, har ikke hatt en god start på denne sesongen.

Enkeltspillere bør ikke få skylden

– Utenfor banen er han definitivt seg selv. Han gjør det samme som han alltid har gjort, og han er ikke bekymret, fortalte Gomez.

Det er spesielt i det defensive arbeidet problemene har vært størst for Liverpool denne sesongen. Det må Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ta sin del av skylden for. De røde har sluppet inn flere mål en normalt, og det er ikke ofte forsvaret har sett kompakt ut når motstanderen angriper.

Gomez ser likevel på det mer som et lagproblem, fremfor å se på en spesiell lagdel. Det er slik, i hans ord, et Jürgen Klopp-lag fungerer, eller ikke fungerer.

– Vårt ansvar er å forsvare oss. Intensiteten og spillestilen vår er mer tydelig lenger oppe i banen. Problemene ligger ikke hos individuelle spillere eller i det bakre leddet alene. Manageren legger vekt på å forsvare seg som lag og konsekvensene om det ikke fungerer ligger i resultatene.

SUKSESS: Når det ikke går veien for Liverpool er det fort gjort å glemme hva som har blitt oppnådd tidligere.

SUKSESS: Når det ikke går veien for Liverpool er det fort gjort å glemme hva som har blitt oppnådd tidligere.

– Vanskelig å håndtere

De siste to ukene har de røde endt opp med å tape mot Leeds og Nottingham Forest i Premier League, men på samme tid ble også Ajax slått 3-0 i Amsterdam og et av Europas største formlag, Napoli, ble sendt hjem med null poeng fra Anfield.

For øyeblikket virket det som om Liverpool bare klarer å prestere mot gode lag, før det skorter på kvaliteten mot motstandere som forventer å bli slått.

– Vi er i en resultatbasert bransje, og det handler om å vinne alt. Når vi ikke spiller slik vi vil, eller for resultater, men vinner likevel; Det er en deilig følelse. Du kan ikke spille uavgjort å ha den samme, sa midtstopperen.

På søndag venter Tottenham i London, i en kamp som er blitt litt vinn eller forsvinn med tanke på en topp 4-plassering denne sesongen. De røde er ikke i en form som tilsier tre poeng, men spillerne har overrasket tidligere i sesongen.

– Å vinne betyr alt, og det er en vinnerkultur her som har gjort slike tøffe perioder som nå vanskelig å håndtere. Alt vi ønsker som et lag er å vinne hver gang vi spiller, avsluttet Gomez.